Belföld

Magyar Péter egyre jobban belemerül, Vitézy Dávid beszáll, Lázár János fenyeget, Reviczky Gábor visszatér

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 19:05

Jelenetek egy házasságból, súlyos állítások a magyar kormányról, sztrájk az Operaházban. Karácsony Gergelynek új kihívója van, megnéztük, hogyan fogadják a nézők a hatmilliárdos Petőfi-filmet, meglátogattuk Karsai Dánielt és Reviczky Gábort. Túl vagyunk az utolsó ugráson, folytatódik a nyomozás A renitensben, visszatér egy régi kedvenc, és bemutatjuk a világ egyik legbotrányosabb családját. A hét videós összefoglalója.   

Magyar Péter hete

Visszavonulása óta először jelentkezett a kegyelmi ügybe belebukott Varga Judit. A volt igazságügyi miniszter egy kapcsolati erőszakról szóló posztot tett ki hétfőn a Facebook-oldalára azután, hogy volt férje azt írta: hamis rendőri jelentéssel akarja bemocskolni a hatalom, azt a látszatot keltve, mintha bántotta volna volt feleségét. Magyar szerint valójában csak hevesen vitatkoztak volt feleségével. Pénteken aztán Varga Judit újra hallatott magáról, többek közözz azt írta: reméli, hogy volt férje meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítik arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnia.


Magyar Péter szerdán négyórás meghallgatáson vett részt Magyar Péter a Központi Nyomozó Főügyészségen, ahová tanúként idézték be korábbi Facebook-posztjai miatt. Magyar három fő állítást fogalmazott meg, eszerint 1) a kormánynak már fél évvel a nyomozás lezárása előtt tudomása volt a Schadl György és Völner Pál elleni büntetőeljárásról, amire figyelmeztették is Völnert; 2) Schadl György Rogán Antal embere volt; 3) Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat. 

Magyar azt mondja, hogy állításait – többek között Varga Judit beszélgetéseiről készült – hangfelvételekkel is bizonyítani tudja, ezeket jogi képviselője, Bárándy Péter szerint nyilvánosságra is hozhatja. Magyar Péter meghallgatása március 26-án folytatódik, ekkor adhatja át a bizonyítékait az ügyészségnek.

 

Vitézy Dávid nagy bejelentése

Vitézy Dávid az első televíziós interjúját az RTL Híradójának adta kedden, miután kiderült, ő is indul a június 9-i önkormányzati választásokon Budapest főpolgármesteri székéért.„Városfejlesztési szakemberként rengeteg olyan kiváló szakembert tudnék Budapest szolgálatába állítani, akikkel valóban érdemben tudnánk fejleszteni a fővárost” – magyarázta törekvéseit Vitézy Dávid, aki civil-LMP közös jelöltként határozta meg magát.

 

Spar-botrány

Az osztrák élelmiszeripari szaklap, a Lebensmittel Zeitung írt arról múlt héten, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az egyik rokonának kért részesedést a Spar magyarországi leányvállalatából. Az ausztriai Spar vezérigazgatója, Hans Reisch több osztrák lapnak is beszélt, és a magyar kormány „zaklatásaival” magyarázta, hogy a magyar cégük vagyonának egy részét Svájcba helyezték át. A Spar kijelentette, hogy a magyar kormány nyomást akar gyakorolni a cégekre, hogy magyar cégeknek, vagy a kormánnyal szoros kapcsolatban álló személyeknek adják el a részvényeiket, vagy távozzanak a magyar piacról.


Válaszul Lázár János nyíltan megfenyegette a Spart csütörtökön. Osztrák fűszeresnek nevezte az áruházláncot, amit szerinte „szőröstül bőröstül” meg kellene vennie a kormánynak. Az építési miniszter hazugságnak nevezte a Spar-vezér állítását, miszerint Orbán Viktor egy rokonának kért részesedést a cégben. 

 

Sztrájk az Operaházban

Csütörtökön sem vették fel a munkát az Operaházban, a dolgozók 30 százalékos béremelést és jobb munkakörülményeket követelnek. Az érdekvédelmi szervezetük szerint addig sztrájkolnak, ameddig nem teljesülnek a követeléseik, így a nézők esténként a szokott előadás helyett zenekar nélkül, zongorakísérettel hallgathatták meg a Hunyadi László és a Don Giovanni áriáit. Pénteken Ókovács Szilveszter főigazgató a Reggeliben számolt be a kialakult helyzetről. 

Megnéztük Magyarország legdrágább filmjét 

Az rtl.hu utánajárt, ki miért ment el a Most vagy Soha! című filmre. Volt, akit az ingyenjegy vonzott, volt, akit annyira megérintett, hogy még sírt is a filmen, és volt, aki arra intett: a gyerekek azért ne ebből tanulják meg a forradalom történetét.

Betegséggel küzdenek

Karsai Dániel elérkezett betegsége azon szakaszába, amikor szinte mindig valamije fáj. Mindig van mellette szakképzett ápoló, már abban is segíteni kell neki, hogy balról jobbra forduljon. Orvosa szerint megjósolhatatlan, hogy mennyi ideje lehet hátra. Az ALS-beteg alkotmányjogásznál jártunk.


Karsai Péternek ugyan nincs jogászi végzettsége, de megbeszélték, hogy ha testvére nem éli meg a strasbourgi döntést, ő folytatja majd a harcot. „Mindenképpen tovább fogom vinni ezt az ügyet Dani után” – fogalmazott a Reggeliben.

Jobb hírek érkeztek Reviczky Gáborról, aki a kemoterápa után visszatért a színpadra. Tavaly év elején derült ki, hogy prosztatarákja van, és bár megműtötték, később újabb áttéteket találtak nála. A Fókusz riportjából azonban kiderült, hogy a színész ismét erőre kapott, még régi hobbijához is visszatért.


Katalin hercegnőről viszont rossz hírek érkeztek. péntek este jelentette be, hogy apósához, III. Károlyhoz hasonlóan nála is daganatos elváltozást találtak. Videóüzenetétől vélhetően azt reméli az udvar, hogy véget vet a spekulációknak, amelyek azután kezdtek el terjedni, hogy a trónörökös felesége legutóbb decemberben mutatkozott nyilvánosan, majd januári műtétjéről nem árultak el semmit. Ennek hatására már egészen vad összeesküvés-elméletek láttak napvilágot.


L.L. Junior és Dárdai Blanka

Az elmúlt két évben rengeteg kommentet és cikket olvashattak kapcsolatukról és a köztük lévő 18 év korkülönbségről, de L.L. Junior és Dárdai Blanka ezt már megszokta. A Fókusznak beszéltek először kamerák előtt a kapcsolatukról.

Az ugrás

Pénteken véget ért Az ugrás, ami az utolsó héten is számos izgalmat hozott. Az egyik játékban Gundel Takács Gábor olyat tett, amit korábban soha: kisétált az egyik tériszonyos játékossal a híd szélére, hogy megmutathassa neki, mi rejtőzik a mélyben.


A vetélkedő utolsó játéka igazi happy enddel zárult, a tanári pályát elhagyó, jelenleg munkanélküli döntős játékosnak sikerült elvinnie az ötmillió forintos főnyereményt, amit többek között egy új redőnyre költ majd.

A renitens

Különös esethez riasztották a rendőröket a A Renitens című sorozatban. Mivel a látássérült Vándor Milán talált rá vakvezető kutyája társaságában az áldozatra, Czirják Imre tőle próbált információkat gyűjteni a gyilkossági ügy felgöngyölítéséhez.

 

 Jön a Gólkirályság második évada

Április első hétvégéjén visszatérnek az RTL-re gólkirályok és a gólkirálynő, pontosabban a csemberi csapat Tóni, azaz Lovas Rozi vezetésével. A Gólkirályság sorozat második évadának forgatása még tavaly nyáron indult, akkor újra benépesült a csemberi focipálya.  Az első szezon utolsó része egy izgalmas összecsapással zárult, amelynek az volt a tétje, hogy a csemberiek feljutnak-e az NB1 be. A meccs végén döntetlenre állt az eredmény, amikor Oletics kapura rúgott, de hogy a labda beért-e hálóba, nem derült ki.  

 Kardashianék

Vannak, akik rajonganak a Kardashian-klánért, mások szerint kárt okoznak követőiknek azzal, ahogyan az életüket láttatják. Az RTL+-on most minden kiderül a világ egyik legbotrányosabb családjáról.

#Belföld#a hét videói#reviczky gábor#magyar péter#varga judit#lázár jános#operaház#ókovács szilveszter#most vagy soha#vitézy dávid#spar#ma#RTL+

Címlapról ajánljuk