Belföld

Varga Judit megszólalt: Házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 20:29

Varga Judit leszögezte: reméli, hogy volt férje meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítik arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnia.

Március 8-án kereste Varga Judit egykori igazságügyi minisztert a 444.hu, többször is hívták, válasz március 22-én, péntek este érkezett. Varga Judit ebben megköszönte a lehetőséget, de azzal nem kívánt élni.

Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közéleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt, korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom

– írta Varga Judit. 

Március közepén visszavonulása óta először jelentkezett Varga Judit, egy kapcsolati erőszakról szóló posztot tett ki a Facebook oldalára azután, hogy volt férje, Magyar azt írta: hamis rendőri jelentéssel akarja bemocskolni a hatalom, azt a látszatot keltve, mintha bántotta volna volt feleségét.

Magyar Péter gyorsan reagált volt felesége soraira. Facebook-posztjában azt írta: „Rogán Antal mondta tollba” Varga Judit 444-nek küldött üzenetét.


Személyiségi jogokat sérthetnek, de ettől még felhasználhatók egy jogi eljárásban azok a hangfelvételek, melyekkel Magyar Péter bizonyítaná a kormány érintettségét a Schadl-Völner ügyben. Erről jogi képviselője, Bárándy Péter beszélt az RTL Híradónak:


Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#varga judit#magyar péter#NER

Címlapról ajánljuk