Belföld

Videó: a láncfűrészes ébresztő után az éjszaka közepén berregtek a munkagépek Újbudán, a polgármester tüntetést szervezett

Mohos MátéMohos Máté

2024. március 21. 17:34

A civilek Lázár Jánoshoz fordultak

Tüntetést hirdetett csütörtök estére László Imre, Újbuda DK-s polgármestere, miután a Déli Körvasút-beruházás munkálata tegnap éjjel is folytatódtak a Hamzsabégi sétánynál, a lakóknak pedig nem nagyon tudtak aludni a hangos munkagépektől. A hangok alapján valószínűleg légkalapáccsal dolgoztak az éjjeli műszakban.

A ricsajt körülbelül este tízkor kezdték, én hajnali kettőig nem tudtam elaludni

– mondta lapunknak egy közelben élő. 

A polgármester által szervezett tüntetést a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért (POPEK) jelentette be a Facebook-oldalán. Azt írták: „Tiltakozzunk a zajos és természetellenes beruházás éjszakai munkavégzése ellen (is)”.

Már öt éve tiltakoznak

Az ügy tegnapi előzményeiről szintén beszámoltunk. Szerdán láncfűrész hangjára ébredtek a lakók, mivel a V-Híd munkásai elkezdték kivágni a Hamzsabégi sétány fáit. Rövid idő alatt több tucat fát vágtak ki a sétány mentén, olyanokat is, amelyeket előzőleg körbekalodáztak, nehogy megsérüljenek. 

A Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét egyébként már kétszer megsemmisítette a bíróság, a lakosság pedig 2019 óta tiltakozik.

Kreitler-Sas Máté önkormányzati képviselő a Facebookon mutatta be az éjszakai vésést, és hozzátette, hogy ő rendőrt is hívott a légkalapácsolásra, amely miatt több lakossági bejelentés is érkezett már:

#Belföld#hamzsabégi sétány#újpest#László Imre#tüntetés#favágás#munkagép#éjszaka#dk#civilek#lázár jános#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk