Belföld

Kicsinálta a MÁV appját az új tarifarendszer

rtl.hurtl.hu

2024. március 1. 13:25

A MÁV-app a tervezettnél több ideig állt, az utasok nem tudtak jegyeket vásárolni, a rendszer csak lassan állt helyre.

A tervezett félórás átállás, amelyet péntek délelőttre terveztek a MÁV alkalmazásnál, hosszabb ideig tartott a március 1-i tarifarendszer-változás miatt. Azt tanácsolják, hogy érdemes frissíteni vagy újratelepíteni az appot.

A jegyértékesítés és a MÁV-app működése csütörtök késő este állt le tervezetten, azonban péntek reggel továbbra is problémák merültek fel, az utasok online és offline próbálkozásai során is akadozott a jegyeladás.

A vasúttársaság a Facebookon közölte, hogy a tervezett időkereten belül nem sikerült befejezni a technikai átállást. A szakemberek tovább dolgoznak az átállításon, így a jegyértékesítés ideiglenesen szünetel.

A posztot azóta frissítették azzal, hogy sikerült az átállás, de úgy tűnik később sem működött minden rendben, egy újabb frissítésben már azt írták, hogy „a vasúttársaság a MÁV-app felhasználók türelmét kéri, illetve javasolja az alkalmazás törlését és újratelepítését”.

Azoknak, akiknek mindenképp jegyet kell váltaniuk, jegy.mav.hu oldalán tehetik meg, vagy személyesen el kell menni egy jegyautomatához. A hvg.hu olvasói értesülésekre hivatkozva jelezte, hogy azok, akik frissítették az appot, délben már újra tudtak jegyeket vásárolni.

Az új tarifarendszerről itt tájékozódhat: 


Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#máv#vonat#jegyértékesítés#tarifa#lázár jános

Címlapról ajánljuk