Belföld

Karsai Dániel az Év Embere, csatatérré változott a Vörösmarty tér és feszült pillanatok a Reggeliben – ezek a hét videói

rtl.hurtl.hu

2024. január 6. 15:10

Csatatérré változott a Vörösmarty tér szilveszterkor, a tűzijátékok a levegő helyett a tömegben robbantak fel, egy nő azt mondta, megégett a keze. A szilveszteri Híradó után Bodrogi Gyula mondott újévi köszöntőt – ezzel pedig át is fordultunk az új évbe, ami mozgalmasan indult. Pórul járnak a budapesti tömegközlekedők, de durván megdrágul az autózás is. Az RTL-nél kezdődik a Cápák új szezonja, az Éden Hotelre pedig átok sújtott le.

Az Év Embere

Karsai Dániel az Év Embere 2023-ban az RTL-nézők szavazatai alapján. A gyógyíthatatlan ALS-beteg alkotmányjogász élete legnehezebb ügyén dolgozik, azt akarja elérni, hogy a magyar állam engedélyezze az aktív eutanáziát. Híradónknak azt mondta, 2023 a legjobb éve volt.

Csatatérré változott a Vörösmarty tér

Csatatérré változott a tűzijátékoktól szilveszterkor a Vörösmarty tér. Egy kordonnal elválasztott területen bárki felhasználhatta az újév köszöntésére szánt tűzijátékát, de a szórakozás sokaknak cseppet sem volt felhőtlen: több pirotechnikai eszköz az ég helyett a tömegben robbant fel, egy nő a Híradónak arról számolt be, hogy megégett a keze.


A Híradónak nyilatkozó pirotechnikus szerint nem megfelelően rögzített tűzijátékok robbantak a nézők között. A történtekkel az rtl.hu is részletesen foglalkozott: mint kiderült, kormányrendelet tette lehetővé, hogy szilveszter éjszakáján csatatérré változzon a Vörösmarty tér.

Még több szilveszter

Mielőtt mindenki pezsgőt bontott, 2023 utolsó Híradójában megmutattuk, hogyan zárták az óévet az ország különböző pontjain. Békéscsabán például hagyományos szilveszteri futógálával, Szombathelyen motoros felvonulással.


Jön a Légtudományi Főispánság, és Müller Cecília kaphatja meg Karikó Katalin Nobel-díját – de persze csak az RTL szilveszteri Híradója szerint. Litkai Gergely és Kovács András Péter mondták a híreket: 


Az újévi köszöntőt pedig Bodrogi Gyula. „Az a jó, ha a világ a barátod” – mondta egyebek között a Nemzet Színésze, aki 2024-ben lesz 90 éves. Beszélt arról is, miért nagyon fontos a család, és mit kíván az új évre. 

Mentők felvezénylése

Bármikor Budapestre vezényelhetik a vidéki mentőket, hogy működőképes maradjon az ellátás – tudta meg a Híradó. A vidéki mentőállomásokon egy hónapra előre kijelölhetik azokat a mentőegységeket, amelyek a fővárosban teljesítenek majd szolgálatot. A Híradónak nyilatkozó mentős szerint „ezek a felrendelések már nagyon régóta mennek”, és „hülyének nézik a népet”. 

HÉV és Budapest-bérlet

Ha március elsejétől megszűnne az egységes Budapest-bérlet, ahogy a tervekben szerepel, nemcsak a HÉV-vel és a vonattal utazók lennének bajban: több tucat Volán által üzemeltetett buszvonalon is külön kellene fizetni. Például a Hűvösvölgy felé utazók csak így szállhatnak majd fel a 22-es buszra. 

Bérnővérek

Komoly nehézséget okoz a kórházakban, hogy január 1-től nem alkalmaznak bérnővéreket. Egy munkaerő-közvetítő vezetője szerint ahelyett, hogy a nővérek aláírnák a szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, inkább szociális intézményekben dolgoznak tovább.

Megdrágul az autózás

Durván megdrágul az autózás: január elsejétől jelentősen drágább lett az üzemanyag és az autópályadíjak is. Ráadásul több mint 200 kilométerrel nő a díjköteles úthálózat. De van, ami olcsóbb lett januártól.

Tragédiák

Nyilatkozott a héten a meggyilkolt diósjenői lányok öccse, aki kisfiúként éveken át várta haza eltűntnek hitt nővéreit, de hiába. Horváth Attila levelet kapott a megvádolt nevelőapától a börtönből, amiben többek között arról írt, hogy az anyja „össze-vissza hazudgált”. Az asszonyt bűnpártolással vádolják, segíthetett elásni a lányok holttestét. 


Videót mutattunk a Japánban történ tragédiáról is: a tokiói Haneda reptéren egy utasszállító összeütközött a japán parti őrség egyik gépével. Az utasszállítón 379-en voltak. Ők mindannyian megmenekültek, de a kisebbik gépben ülők közül öt ember életét vesztette. 

Tanulhatunk tőlük

„A Jóisten adománya, hogy el tudom magamról hitetni, hogy mindig jókedvű vagyok” – mondta a Fókusznak Bodrogi Gyula. A színésszel otthonában forgattunk, unokáival, Enikővel és Bencével várták stábunkat. Ritka alkalom, hogy így együtt tudnak lenni, meglepő módon nem a fiataloknak, hanem nagypapájuknak van több elfoglaltsága. 


„Nem engedték, hogy lefeküdjek meghalni” – négy évig forgatták Einspach Gábor galériatulajdonos küzdelmét a hasnyálmirigyrákkal. A galériatulajdonosnál 2018-ban diagnosztizáltak hasnyálmirigy-daganatot, aminek a túlélési esélye 1 százalék, neki mégis sikerült. A filmesek ott voltak a jelentősebb pillanatoknál; akkor is forgott a kamera, amikor teljes kiszolgáltatottságban küzdött a betegségével. A Nem halok meg című filmet a héten mutatták be, a rendező Dér Asia.

Összefeszültek

Vajtó Lajos és Hajdu Steve egymásnak feszült az év első Reggelijében. A meghívottak 2023. legemlékezetesebb eseményeit beszélték végig, és amikor szóba került a Nemzeti Színházban történt baleset, nem értettek egyet. Az üzletembert felháborítja, hogy az ügynek nincs felelőse, a színész szerint viszont a színház egy veszélyes üzem.

Jön a Cápák között!

Január 7-én, vasárnap 19:00-kor indul a Cápák között legújabb évada az RTL-en. A befektetők most is egymásra licitálva küzdenek a vállalkozókért, a vállalkozók pedig a 7. évadban is mindent megtesznek, hogy a Cápák ráharapjanak az ajánlataikra. Az alábbi ízelítőben Sárospataki Albert érvel saját maga mellett, például azzal, hogy „én jobbképűbb vagyok és fiatalabb”.

Sorozatok

Sokakat érdekelt, ahogy A mi kis falunk színészei egymást is megnevettetik. Vajon ki a bakizás királya a sorozatban? 


Elindult a … szomszéd tehene vadiúj sorozat az RTL-en. Mutatjuk, ahogy Fodor Zsóka karaktere lebuktatja felnőttfilmes szomszédjukat.

Átok az Éden Hotelen

2024-ben is folytatódik az Éden Hotel, a luxushotelre ráadásul átok sújtott le. Pandora Szelencéje után a játékosok egy titokzatos levelet kaptak, amiből megtudták, hogy egy amulett várja őket a bárban.


A játékosokon kifogtak a matekpéldák: Miller Dávid letesztelte, mennyire vannak otthon a logika és a számok világában. A párkeresők apait-anyait beleadtak, osztottak és szoroztak, de a példák rendesen feladták nekik a leckét.


Sikítva, könnyes szemmel fogadták a játékosok a visszatérő Lovit:


Csenge pedig könnyek között távozott az Éden Hotelből. 

#Belföld#év embere#karsai dániel#hév#budapest-bérlet#szilveszter#vörösmarty tér#tűzijáték#egészségügy#kórházak#bodrogi gyula#Éden Hotel#... a szomszéd tehene#Cápák között#A mi kis falunk#a mi kis bakink#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk