Belföld

Váratlan fordulat Istenes Bence és Rácz Jenő kapcsolatában és Karsai Dániel drámai vallomása – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2023. december 2. 18:51

Nem kis ívet járt be Istenes Bence és Rácz Jenő a héten, de az adok-kapok boldog véget ért, pénteken békét kötöttek. Az igazi küzdelem viszont csak most kezdődik Karsai Dánielnek, legalábbis jogi szinten. Az ALS-ben szenvedő alkotmányjogász Strasbourgban próbálja elérni, hogy dönthessen a saját méltó haláláról. Megszólalt a magyar származású anya, kinek lányait a héten – 51 nap után – engedték el a Hamász terroristái, és Molnár Gusztáv is interjút adott miután új életet kezdett a rehab után. A hét legfontosabb videóiból válogattunk.  

Hatalmasat szólt Rácz Jenő és Istenes Bence vasárnapi meccse – ahogy a meccs előtt, úgy utána is dúltak az indulatok a két híresség között. 

Bár nehezen kelt Rácz Jenő, a Reggeliben beszélt az összecsapásról. Elmondta, a lelki részét nehezebben viselte, sőt a sztárséf azt is elárulta, benne lenne-e egy visszavágóban Istenes Bencével.


Megszólalt a másik résztvevő is. Az Instagram-sztoritól a pontozással elveszített meccsig bezárólag próbálja megérteni Istenes Bence, hogy miért történtek így a dolgok. Szerinte azzal, hogy a rasszista komment kikerült, aláírta a halálos ítéletét, onnantól ő már szerinte nem nyerhetett – mondta el szintén a Reggeliben.


A héten megszólalt az eredmény kapcsán Istenes Bence edzője is. Tóth Tamás szerint kettős mérce szerint ítélték meg az emberek Istenes Bencét, aki belátta, ha hibázott, bocsánatot is kért, mégis meg van hurcolva. A bokszberkekben Barbár néven ismert szakember már többször végignézte a vasárnap esti meccset, és ugyanazt látta, amit a ring mellől: szerinte Istenesnek több tiszta találata volt, mint Rácz Jenőnek. 

Gábris Bulcsú volt a mérkőzésvezető Istenes Bence és Rácz Jenő indulatoktól fűtött csatáján, ahol az első pillanattól fogja lehetett érezni a feszültséget. A bíróval végigvettük az összecsapás vitatott momentumait, elárulta, mit hallott azokból a káromkodásokból, amitket Jenő mondott Bencének a műsorvezető szerint, és miért nem foglalkozott meccs közben Istenes panaszaival. A teljes beszélgetés itt olvasható. 

Az eset kapcsán persze nem csak a résztvevők, edzők és a ringbíró nyilatkoztak. Megszólalt az egyik pontozóbíró is, aki részt vett a fenti eredmény kialakításában is, sőt Kovács Kokó István is igyekezett elmagyarázni a szabályokat.


Végül pénteken igazi adventi ajándékkal lepték meg rajongóikat a Sztárbox ellenségeskedésbe belecsúszott versenyzői: Istenes Bence és Rácz Jenő megbeszélték dolgaikat és békét kötöttek.

Karsait meghallgatták Strasbourgban

Követtük Karsai Dániel ügyének alakulását is – az alkotmánybíró tárgyalása a héten volt Strasbourgban. Karsai Dániel kedden felszólalt az emberi jogi bíróságon. Az eljárásban szakértőket is meghallgatnak, döntés pedig akár már a jövő év elején születhet – ha az ügyvéd nyeri a pert, a magyar kormánynak változtatnia kell a jelenlegi jogszabályokon és engedélyeznie kell a méltóságteljes halált.


Az alkotmányjogász hazaérkezését követően elment a Parlamentbe is, de nem sikerült kormánypárti politikusokkal beszélnie. Az alkotmányjogász csütörtökön személyesen ment be a Parlamentbe, hogy találkozzon a kormány és a kormánypártok képviselőivel. 


Karsai Péter, Dániel testvére is beszélt a héten az RTL-nek. Karsai Dániel páros lábbal rúgta be az ajtót, és behozta a közbeszédbe az eutanázia és a méltó halálhoz való jog kérdését – mondta a gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogász testvére. Karsai Péter azt is mondta, bátyja elsősorban nem saját magáért, hanem mindenkiért küzd.

Makói Continental

A héten hírt adtunk arról is, hogy 50 dolgozónak mond fel a makói Continental gyár. A szakszervezet szerint olyanoknak is, akik korábban külföldi vendégmunkásokat tanítottak be, és 10-20 éves tapasztalattal rendelkeznek. A gyár igazgatója azt mondta, kevesebb a megrendelés az autóiparban, ezért küldik el a munkásokat, de többségében a kölcsönzött munkaerőt. Hozzátette, nem a munkatapasztalat, hanem a jelenlegi teljesítmény alapján döntöttek.


Erre reagálva Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, akár a jogszabályokon is szigoríthatnak, hogy a cégek ne küldhessenek el magyarokat, miután külföldieket vettek fel. 

Véget ért a hosszú kétségbeesés és bizonytalanság

Az RTL-nek megszólalt az a magyar származású édesanya, aki visszakapta túszul ejtett lányait. A 8 éves Elát és 15 éves nővérét, Dafnát 51 nap után, szombat este engedték szabadon a terroristák egy másik magyar tússzal együtt. A gyerekek nem sérültek meg, de anyjuk szerint sok idő kell, mire feldolgozzák a történteket.

Szomorú magyar valóság?

A magyar minimálbér vásárlóértéke zuhant a második legnagyobbat az Európai Unióban – az Európai Bizottság friss jelentése szerint. Hiába nőtt átlag felett, 10 és fél százalékkal kevesebbet ért a kötelező legkisebb fizetés idén júliusban, mint tavaly januárban Magyarországon. A KSH friss adatai alapján átlagosan ötszörös a különbség a legrosszabbul és a legjobban kereső magyarok fizetése között.


Nem csak a gazdaság, az egészségügy is rosszul teljesít, már ami a kórházi fertőzések számát illeti. A héten ugyanis kiderült, nem elég hatásosak a kórházakban használt klóros vegyszerek egy súlyos fertőzést okozó baktériummal szemben. Az RTL Híradónak nyilatkozó infektológusok szerint a fertőtlenítőszerek kombinálásával és kézmosással elpusztítható a baktérium, de

szükség lehet a jelenleg használt vegyszerek felülvizsgálatára.

Népegészségügyi Központ azt nyilatkozta: aktualizálják a fertőtlenítés helyes gyakorlatát.


Legalább a karácsony szép lesz? Van rá esély, ugyanis a tavalyihoz hasonló áron kínálják a fenyőfákat a termelők. Azt mondják, nőttek a költségeik, ezért emelni kellene az árakat, de akkor kevesebb lenne a vevő. A következő hetekben több százezer fát vágnak ki Zalában és Somogyban, ahonnan az ország nagy részét ellátják.

A nagy vallomások

Megrendítő interjút adott a Fókusznak Molnár Gusztáv, aki egy éve nem ivott alkoholt. Azért, hogy a több mint két évtized után képes legyen eljutni idáig, hatalmas utat kellett bejárnia. Egy hónapja töltötte be a 37-et, a születésnapján nem ünnepelt, egyedül volt otthon. Elmesélte milyen utat járt be a rehabon és hogyan fog új életet kezdeni. 

Folytatódott az árulás a kastélyban

Szalay Bence és Törőcsik Dani az ártatlanok előtt vitáztak.


Az egyik epizódban a gyilkosoknak az ártatlanok előtt kellett megölniük áldozatukat.


Sőt, a héten az egyik híresség feladta a játékot.


Szalay Bence összeomlott Mohai Tamás eltűnése miatt.


Miután minden játékos Szalay Bencére szavazott a kerekasztalceremónián, a színésznek az igazság körében kellett színt vallania.


Miután Szalay Bencét kiszavazták a játékból, Törőcsik Daninak új gyilkostársat kellett kijelölnie.


A hét végén pedig Árpa Attila egy estebéden alkut ajánlott a játékosoknak: eldönthették, hogy kerekasztalszertartás vagy konklávé legyen azon az estén.

Robogott tovább az Éden Hotel is

Például Fanni arcon vágta Lovit egy hallal a randijukon.


Mivel Viktor féltkény lett, hogy Szaninak egyszer mindössze 20 másodperc kellett ahhoz, hogy felszedjen egy srácot, a lány tiszta vizet öntött a pohárba, és felelevenítette a fájó múltat.


Sőt rányitottak Fannira és Kendyre, akik a mosdóban kerültek közel egymáshoz.


De Fanninak nem ez volt az egyetlen mosdós esete a héten. Lovi pucéran surrant be a tusoló lányhoz.


Mivel Szani és Arni is szingliként folytatják az Éden Hotel játékát, egy szobában kellett álomra hajtaniuk a fejüket – izgalmas lett az este.

#Belföld#istenes bence#hét videói#Sztárbox#rácz jenő#az árulók#Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban#Éden Hotel#karsai dániel#Continental#felmondás#molnár gusztáv#ma

Címlapról ajánljuk