Belföld

Fegyelmit indít a Momentum a Donáth Annát kritizáló bajai polgármester ellen

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 6:02

Nyirati Klára szerint Donáth Anna hülyeségeket csinál, amikor nekimegy Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak. Emiatt most fegyelmi vizsgálat vár rá. 

Fegyelmi vizsgálatot indít a Momentum Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere ellen, aki november végén keményen nekiment Donáth Annának – írta a 24.hu. Nyirati a Nők a politikában című rendezvényen reagált Donáth kijelentéseire, amikben a DK-t és Gyurcsány Ferencet kritizálta.

A polgármester kijelentette, hogy „Donáth Annára most nagyon haragszom, és nem én vagyok az egyetlen”, hozzátéve, hogy Fekete-Győr András „is úgy gondolja, hogy Donáth Anna hülyeségeket csinál”.

Donáth Anna október végén arról írt, hogy a DK a hazugság kultúráját képviseli, és súlyos gátja a kormányváltásnak, míg az RTL Híradónak azt mondta, hiba volt a korábbi összefogás:


November végén pedig arról beszélt egy interjúban, hogy tavaly is csak befogott orral tudott egy listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel, de ez többször nem fog előfordulni

Fegyelmi

A 24.hu információi szerint a Momentum fegyelmi és etikai vizsgálatot indított Nyirati ellen, aminek következménye elmarasztalás esetén a megrovástól a kizárásig terjedhet.  A lapnak egy neve elhallgatását kérő elnökségi tag úgy fogalmazott: 

Abszolút nem fér bele, amit Nyirati csinált, ilyen nincs.

Nyitókép: Donáth Anna, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Demecs Zsolt

#Belföld#momentum#donáth anna#Nyirati Klára#baja#dk#demokratikus koalíció#gyurcsány ferenc#fegyelmi eljárás

Címlapról ajánljuk