Belföld

Dráma a Sztárboxban, Gergő gazdára megpróbáltak lecsapni és egy Facebook-komment miatt is eljárást indíthatnak – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2023. november 25. 18:26

Rémisztő kiütéssel győzte le Rácz Jenő Kabát Petit a Sztárboxban. Vasárnap Rácz Jenő Istenes Bencével csap össze, a sztárséf szerint nemzeti ügy, hogy megszorongassa a műsorvezetőt. Elindult Az Árulók és az Éden Hotel az RTL-en, és véget ért a The Voice. Ismét Orbán Viktor lett a Fidesz elnöke, az utcákat ellepték az ismét sorosozó nemzeti konzultációs plakátok. Benyújtották a szuverenitásvédelmi törvény javaslatát, ami a TASZ szerint jogsértő. De legalább Gergő gazda és Kíra kapcsolata virágzik. A hét legfontosabb videóiból válogattunk. 

Bár a boksz szakavatottjai azt mondják, a sportágban nem szokatlan, hogy valaki úgy kerekedik felül ellenfelén, mint múlt vasárnap Rácz Jenő Kabát Petin, a Sztárbox stúdiójában és a tévéképernyők előtt mégis megfagyott a levegő, amikor a korábbi focista természetellenes pozícióban a földre rogyott, és néhány másodpercre elvesztette az eszméletét a sztárséf ütésétől. 

Aki esetleg még mindig nem látta a brutális KO-t:


Kabát Peti szerencsére jól van, hamar magához tért, és összeszedetten meg is tudott szólalni utána. A lába azonban megérezte, hogy furcsa pozícióban esett a földre. A Reggeliben néhány napja arról beszélt: még mindig biceg a kiütése után, porcleválása van.


A Sztárbox két versenyzője egyébként jó barátságot ápol egymással, így sokakban felmerült a kérdés, hogy a mérkőzés kimenetele befolyással lesz-e a kapcsolatukra. Kell néhány nap, míg mindketten feldolgozzák a történteket, hangzott el a napokban, ráadásul Rácz Jenőnek most vasárnap már újabb mérkőzése lesz. „Azt kértem Kabát Petitől, hogy ő jelentkezzen, amikor azt érzi, hogy lelkileg készen áll” – mondta a séf a Reggeliben. 


Azt is latolgatták az események tükrében, hogy ha Rácz Jenő így elbánt jóbarátjával, mire számíthat az új ellenfele, Istenes Bence a ringben? A séf szerint nemzeti ügy, hogy megszorongassa a műsorvezetőt. Istenes Bence portálunknak adott interjúban erre is reagált, és arról is beszélt: „az, hogy Rácz Jenő mennyire kemény, a mi meccsünkön fog kiderülni”. 

Mindenesetre úgy tűnik, a Sztárbox egyik legjobban várt összecsapása a kettejüké. A Fókuszban Kovács Kokó Istvánnal latolgattuk, mi történhet Rácz Jenő és Istenes között. 


És feltűnt már, hogy a műsorban van egy srác, aki minden pillanatot kihasznál, hogy élő adásban bohóckodjon a nézőknek? Például amikor Csobot Adél bekopogtat a sztárok öltözőjébe a mérkőzések előtt. Puszikat dob, táncol vagy éppen a nem túl vastag bicepszét mutogatja. Utánajártunk, ki ez a titokzatos fiú, akit imád a közönség.


Leszakadt Besenczi Árpád ujja

Szerencsétlen baleset történt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban az Indul a bakterház előadás alatt. Amikor a baktert alakító Besenczi Árpád színész-igazgatónak háromszor körbe kellett szaladnia a bakterházat, a második körben a gyűrűje beleakadt egy csavarba és leszakadt a jobb gyűrűsujjának egy része. Arról, hogy pontosan mi történt, már a baleset másnapján nyilatkozott Híradónknak a színész. 

Néhány napra rá Besenczi Árpád visszatért a színpadra, és már próbálta is a fiával közös jelenetet. Ott voltunk:


Karsai Dániel ügye

Követtük Karsai Dániel ALS-beteg ügyének alakulását is. Az alkotmányjogász az eutanázia lehetőségének megteremtéséért, a méltóságos halálért küzd. Újabb három beadvánnyal fordultak az Emberi Jogok Európai Bíróságához magyar magánszemélyek, köztük olyanok is, akik ugyanebben az idegrendszeri betegségben szenvednek. Sírva beszéltek arról, milyen most az életük. 


Nindzsakormány

Újra a Fidesz elnökének választották Orbán Viktort a párt múlt hétvégi kongresszusán. Azt ígérte: Magyarországot gazdaggá, erőssé és zölddé teszi. Hozzátette: ahhoz, hogy elérhessék céljaikat „nindzsakormányra” van szükség. 


És oké, hogy nindzsakormányunk van, de kik voltak a nindzsák, és hogyan hódították meg a világot? Cikkünkben – amelyet itt olvashatnak el – áttekintettük a történetüket és azt, hogy miképp lettek a középkori japán fegyveresekből világszerte közkedvelt figurák.

Nemzeti Konzultáció

A Fidesz tisztújító kongresszus után ellepték az utakat az új nemzeti konzultációs kormányzati plakátok. Megint Soros és a Bizottság elnöke van rajtuk. Ursula von der Leyen már látta a legújabb plakátokat, de állítólag még csak föl sem húzta a szemöldökét. Erről itt írtunk

És miről szól valójában a Nemzeti Konzultáció, mi áll a kérdések mögött? Az RTL Híradó sorra vette, melyek azok a kérdések, amely ügyekben a magyar kormánynak vétójoga van az Európai Tanácsban, amelyekben uniós ajánlásokat tálalnak uniós döntésként, és amely sérelmezett ügyekben a kormány saját hatáskörben dönthet.


Szuverenitásvédelem

Akár három év börtönt is kaphat ezentúl a választásokon induló párt vagy jelölt, ha külföldről fogad el támogatást – ez is szerepel a Fidesz szuverenitásvédelminek nevezett javaslatában, amit kedden késő este nyújtottak be az Országgyűlésnek. Egy hivatalt is felállítanának, ami a Társaság a Szabadságjogokért értelmezése szerint szinte bárkit vizsgálat alá vonhatna, akár egyszerű állampolgárokat is. 


A TASZ politikai szabadságjogi projektjének vezetője, Döbrentey Dániel az rtl.hu-nak részletesen kifejtette, mit olvasnak ki eddig a javaslatból, és miért lehet elég egy Facebook-komment vagy egy nyilatkozat, hogy civilek ellen indítson eljárást a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

Lázár János miniszteri meghallgatása

Március elsejétől lehet majd egynapos matricát venni az autópályákra, de alig lesz olcsóbb, mint a tíznapos – Lázár János erről is beszélt a miniszteri meghallgatásán. Üzent az építési vállalkozóknak is: nem fognak annyit keresni az állami beruházásokon, mint az elmúlt 20 évben. 


Az RTL Híradó kérdésére Lázár János arról is beszélt, mire számíthat Hódmezővásárhely, ha olyan polgármestert választ, aki szerinte elárulta a hazáját. 


Továbbá az építési és közlekedési miniszter 6500 milliárd forintot kér a kormánytól vasútfejlesztésre. Arról is kérdezték, hogy miért menesztette a GYSEV magyar-osztrák vasúttársaság egyik osztrák vezetőjét.


Megrázó

Sokkoló baleset történt a napokban Kecskemétnél. Egy várandós nő halt meg, amikor kocsijával árokba hajtott és fának ütközött a város határában. Eleinte még arról számoltunk be, hogy a magzatot sikerült császármetszéssel kiemelni és megmenteni. 

De egy nappal később sajnos kiderült, hogy az újszülött sem élte túl. Intenzív osztályra vitték a mentők, de a kórházban elhunyt.


„Azon a napon én is meghaltam velük együtt” – megrázó beszédet mondott a tárgyaláson az Aszódon meggyilkolt lányok édesanyja. Lipták Zsuzsanna szerint ahhoz, hogy a szörnyű eset megtörténhessen, a férje mellett sok másik ember is asszisztált. A 14 és 16 éves gyerekeket álmukban ölte meg az apjuk egy baltával.  


A kettős gyerekgyilkossága vádolt férfi hiába kért új esélyt a tárgyaláson, a bíró szerint nem kaphat. Tényleges életfogytiglani fegyházat kapott első fokon. 


Gergő gazda és Kíra szerelme

Sikertörténet a Házasodna a gazdában: Gergő és Kíra a műsor forgatásának vége óta, már öt hónapja együtt vannak. Össze is költöztek. A Reggeliben beavattak abba is, hogy míg a szerelmesek Szardínián nyaraltak, a műsorból az egyik lány bepróbálkozott a gazdánál. 


A szerelmespárt portálunknak is közös interjút adott, ebben Gergő gazda egyebek mellett arról vallott: volt, amit nem kellett volna megtennie, és ezt bánja utólag. Számára az a legfontosabb, hogy megismerhette Kírát: „Olyan hálás vagyok ennek a műsornak, hogy az hihetetlen” – mondta a gazda.


Az Árulók: krimi-reality a kastélyban

Elindult Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban az RTL-en. Napról napra olyan lelki terheknek vannak kitéve a hírességek, amire lehet még ők sem számítottak az elején. Sváby András, akit már kiejtettek a gyilkosok, erről azt mondta, lesznek még gigantikus összeomlások a műsorban. Azt is elárulta: amikor megtudta, hogy ártatlan, sejtette, hogy a kastélyban töltött percei meg vannak számlálva. 


Bár az ártatlanok lecsaptak Krajnyák Lucára, Görög Zita és Nagy Zsolt tovább szőhették gyilkosokként a szálakat, hogy eltereljék magukról a gyanút. Görög Zita azonban nem bírta ezt a nyomást, és feladta a játékot. 


Így a játékban maradt egyedüli gyilkos, Nagy Zsolt újabb társat hívhatott maga mellé, de Dobos Evelin sírva utasította vissza színésztársát. 


Szalay Bence viszont igent mondott, így ő most már gyilkosként folytatja a játékot.


Éden Hotel

Elindult az Éden Hotel is, az elmúlt hét legizgalmasabb pillanatai közül válogattunk. Amikor Tomi nem bírta visszafogni magát, és szemeivel falta fel a meztelen Émi testét:


Amikor Zsófi szétrobbantott egy párost:


És amikor elcsattantak az első csókok a luxushotelben:


Szakács Erika nyert a The Voiceban

És szombaton véget ért a The Voice az RTL-en. Miklósa Erika erdélyi versenyzője, Szakács Erika vitte el a fődíjat. Hogy milyen volt a finálé, és pontosan milyen arányban szavaztak a nézők, azt a Fókuszban mutattuk meg.

#Belföld#kabát péter#Sztárbox#Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban#rácz jenő#Éden Hotel#istenes bence#besenczi árpád#karsai dániel#fidesz-kongresszus#orbán viktor#nemzeti konzultáció#szuverenitásvédelmi törvény#lázár jános#máv#gergő gazda#kíra#Házasodna a gazda#The Voice#szakács erika

Címlapról ajánljuk