Kultúra

„Láttam, hogy nagy baj van, ott volt a maradék ujjam a színpadon” – Besenczi Árpád megszólalt a balesetéről

rtl.hurtl.hu

2023. november 18. 15:50

Amputálni kellett gyűrűsujja nagy részét a péntek esti baleset következtében – árulta el Besenczi Árpád színművész az RTL Híradónak, aki a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban a nagysikerű Indul a bakterház című darab alatt szenvedett balesetet. Azt mondta: a körülményekhez képest jól van, és már kedden játszana. 

Mint arról az rtl.hu-n is beszámoltunk, félbe kellett szakítani péntek este a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Indul a bakterház péntek esti előadását, mert Besenczi Árpád színművész és színházigazgató keze súlyosan megsérült a darab közben.

Kórházba szállították, de még az éjszaka hazaengedték. Az RTL Híradó riportere elérte Besenczi Árpádot telefonon, aki részletesen elmesélte, pontosan mi történt.

A körülményekhez képest jól vagyok, szerencsétlen baleset volt. Akkor, amikor történt, nagyon nagy fájdalom volt, most már túl a műtéten meg egy éjszakán, jobb a helyzet 

– fogalmazott.

Besenczi Árpád, aki az előadásban a baktert alakítja, annál a jelenetnél sérült meg, amikor a piócás ember meg akarja gyógyítani, és körbe kellett háromszor szaladnia a bakterházat. A színésznek leszakadt az ujjának egy része. 

A második körben, ahogy ugrottam lefelé a lépcsőn, kapaszkodtam a jobb kezemmel a korlátba. A gyűrűsujjamon a gyűrűm beakadt egy csavarba, és leszakította az ujjam egy részét. Láttam, hogy nagy baj van, spriccelt a vér az ujjamból, ott volt a maradék ujjam a színpadon.”

A díszleten kívül történt a baleset, így a nézők nem látták, hogy mi történt. Besenczi Árpád szólt az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert nem tudja folytatni.

A mentők perceken belül kiérkeztek. 

Akkor már elszorítottam a vérzést, illetve az ujjam darabját, ami leesett, azt betettük jégre. Saját lábamon mentem a mentőautóba. A traumatológián kiderült, hogy a gyűrű annyira roncsolta az ujjamat, hogy nem tudták megmenteni egy nagy részét. A gyűrűsujjam nagy része amputálva lett a jobb kezemen

– mondta a színművész.

Hozzátette: 17. alkalommal játszották az előadást, szerinte a díszlet nagyon jól ki van találva, eddig soha nem volt ilyen gond.

Aznap este a fia játszotta Bendegúzt, akit gyorsan bevittek a fodrásztárba, hogy „ne lássa a csúnya látványt”. De a műtét után találkoztak, és Besenczi Árpád szerint fia fegyelmezetten kezelte a helyzetet, mint egy profi színész.

Most pár nap pihenés vár rá, de kedden már szeretne játszani. Négy kiskorú gyermeke miatt sem akar hátradőlni. 

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház szombaton zárva tartott, péntek este a rendőrség is megvizsgálta a helyszínt. A baleset részleteiről szombaton este az RTL Híradóban is beszámolunk, a műsort 18 órától élőben követheti az rtl.hu-n.

A közelmúltban a Nemzeti Színház két művésze sérült meg súlyosan. Vidnyánszky Attila azt mondta, már tudja, mit kellett volna másképpen csinálni annak érdekében, hogy elkerüljék a balesetet:


Hozzászólna?

 

Nyitókép: Facebook/Hevesi Sándor Színház/Zalaegerszeg

#Kultúra#besenczi árpád#sérülés#baleset#színház#zalaegerszeg

Címlapról ajánljuk