Belföld

Rendőrrel fenyegette a lerobbant vonatpótló sofőrje az utasokat

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 18:40

Az M1-es autópályán robbant le egy Tatabányáról induló vonatpótló busz pénteken reggel.

Az M1-es autópályán robbant le péntek reggel egy Tatabányáról Budapestre tartó vonatpótló busz – írta a Magyar Hang. A lapnak erről az egyik utas rokona számolt be, fényképeket is küldve az esetről.

A Magyar Hang információi szerint a busz Bicske közelében állt félre a leállósávban, majd a buszvezető közölte az utasokkal, hogy műszaki hiba miatt nem tudnak tovább menni:

meg kell várniuk a pótbusz pótlóbuszát.

A lap forrása elmondta:

A busz zsúfolásig tele volt, a hozzátartozóm le akart szállni, hogy az autópálya melletti zöld területen várakozzon, hiszen a leállósávban huzamosabb ideig tartózkodni köztudottan életveszélyes. Erre a sofőr azzal fenyegette meg, ha elhagyja a járművet, rendőrt hív.

Az utasok közül többen végül ennek ellenére leszálltak a buszról. Közben a sofőr nem helyezett ki elakadásjelző háromszöget vagy jelzőbóját, és a jármű mellett sem viselt láthatósági mellényt.

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a MÁV-ot, de péntek kora estig még nem kaptak válaszokat a kérdéseikre.

„Elvesztettek két buszt, nem tudja valaki, merre járnak?”

Szeptemberben arról számoltunk be, hogy az RTL egyik kétségbeesett nézőjének este tíz helyett fél egykor sikerült hazaérnie pótlóbuszokkal a győri vasútvonalon. A 150 perc késés azonban már csak a pont volt az i-re, kálváriája egy nappal korábban kezdődött, amikor felszállt egy pótlóbuszra, amin az utasok navigálták a sofőrt, hogy merre menjen.

Október elején a MÁV bejelentette, hogy több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében. Amikor pedig kollégánk leereszkedett a vonatpótlós pokolba, eléggé meglepődött.

Nyitókép: illusztráció, nem az eset résztvevője látható rajta. Fotó: RTL

#Belföld#pótlóbusz#győr#vasútvonal#felújítás#tatabánya#m1-es autópálya

Címlapról ajánljuk