Belföld

Borkai Zsolt elsírta magát, Marcelo, az afrikai közgazdász doktor villamost vezet Budapesten, Jaber Gábor pedig imádja Magyarországot

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 9. 17:01

Rendőrségi helikopter zuhant a Balatonba, a baleset szemtanúja is megszólalt. A vendéglátósok a magyar tengernél 13 éve nem zártak ilyen rossz szezont, utánajártunk az okoknak. Lekerültek az Orbán Viktor-idézetek a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium faláról, de még mindig nem tudni, hogyan kerülhettek ki az üzenetek. A Voice Skóciában született versenyzője elmondta, miért imád Magyarországot élni. Ezek a hét videói. 

Borkai Zsolt elsírta magát, amikor felmerült, a Fidesz is közrejátszhatott a megbuktatásában – nagyot szólt a héten a szexbotránya után megbukott egykori győri fideszes polgármester Partizánnak adott interjúja. Az ismét városvezetői ambíciókat dédelgető Borkai az elkészülte után letiltotta a beszélgetést, a Partizán azonban teljes terjedelmében nyilvánosságra hozta azt. 

A volt fideszes politikus az öt és fél órás interjúban többek között elmondta, hogy Orbán Viktor nem beszél vele, hogy ki közölte vele a Fideszből, hogy le kell mondania, és hogy nagy dolgokban semmit sem csinálna másként.


Borkai pénteken reagált először az interjúra, magyarázata szerint valójában azért tiltatta le, hogy a Partizán szerkesztősége vágatlanul tegye azt közzé. 

Helikopterbaleset és rossz szezon a Balatonon

A Balatonba zuhant csütörtökön egy rendőrségi helikopter. A szerencsés kimenetelű baleset után a fedélzetén utazókat a közelben tartózkodó hajósok mentették ki, csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Híradó birtokába jutott egy felvétel, amit egy német turista készített: ezen jól látszik, amint a helikopter látszólag irányíthatatlanná válva a tóba csapódik.


„Először azt hittük, gyakorlat, aztán az ötödik kör után láttuk, hogy nagy baj lehet” – mondta a helikopterbaleset szemtanúja. Dániel Gábor egy vitorlásversenyt felügyelt éppen, amikor a baleset történt.


A rendőrség azt közölte: a helikopter minden előírt technikai felkészítésen, vizsgán, éves és időszakos karbantartáson részt vett, azokon megfelelt, repülésre műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot. Az ügyben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hivatalból indított eljárást.

A balatoni vendéglátósok, szállásadók közben azt mondják, idén nagyon rossz szezont zártak, 13 éve nem volt már ilyen. A hazai vendégek az eddigiekhez képest jóval kevesebb éjszakát töltöttek el a magyar tengernél, ezt még a külföldiek növekvő érdeklődése sem tudta ellensúlyozni. Az okokról a Fókusz forgatott. 

Sár

Visszatért a nyári szünetről a Házon kívül. Megmutattuk, milyen állapotok uralkodnak most a recski Hunyadi utcában, amit az elmúlt hónapokban többször sárlavina öntött el. „Félünk, hogy lejön a föld, és meghalunk” – mondták stábunknak a helyiek, akiknek a hegyről lezúduló eső elárasztotta a házát, ezért rokonokhoz vagy tornatermekbe költöztek.


Megmutattuk azt is, hogy kiszabadultak az apokaloptikus sártenger fogságából a Burning Man fesztivál résztvevői. A sivatagi helyszínhez vezető földutakat a múlt hétvégén zárták le, mert a lezúduló eső megközelíthetetlenné tette az amerikai rendezvényt, a partizók mostoha körülmények között voltak kénytelenek időzni a mocsárrá vált sivatagban. Videón, ahogy a több tízezer ember távozik:

Orbán Viktor-idézetek az iskolában

Az aulában és a tornateremben is Orbán Viktortól vett idézet volt olvasható az állami pénzből felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban. Az iskola igazgatóját is aggasztotta a felirat, amiről még nem derült ki, hogy kinek a megbízásából került ki. Néhány nap múlva azonban levették az idézetet a falról. 

Munkaerőhiány a MÁV-nál

Egyre kevesebb a mozdonyvezető, járatkimaradásokat is okozhat a munkaerőhiány a MÁV-nál – mondta a Vasutasok Szakszervezetének elnöke. A vasúttársaság viszont Híradónknak tagadta, hogy komoly problémával küzdene a cég. 


A Híradóban arról is beszámoltunk, hogy a nyíregyházi vasúti felüljáró korlátját gumipókkal sufnituningolták, különben egy óvodás simán lezuhanhatott volna. A felüljárót még júniusban zárták le, hogy kijavítsák, ami egyébként 185 millió forintba került. 

Hibák és csalók

Sokakat érdekelt az a Híradó-riport is, amelyben arról számoltunk be, hogy halottnak nyilvánítottak és felboncoltak egy nőt a Gyulai Kórházban az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben rögzítettek szerint. A valóságban csak szemműtétje volt. 


Internetes csalókkal foglalkoztunk többek között a héten a Reggeliben, Tihanyi Peti például elmesélte, hogy otthon ült budapesti lakásában, miközben a bankkártyájáról sorban vonta le a pénzeket egy ételkiszállító cég. Kiderült: tavaly minden második elküldött e-mail csaló email volt a világban.

Élettörténetek

Marcelo közgazdász doktorból lett villamosvezető, az afrikai származású férfi a budapesti kettes villamost vezeti, és immár 40 éve él Magyarországon. A Fókusz megmutatta, hogy néz ki egy munkanap Marcelo életében. 


A váciak által pártfogolt Tomi története is sokakat érdekelt. A fiú 18 évesen került ki a nevelőintézetből, mert már nagykorú, és nem áll gyámság alatt. Gyakorlatilag hajléktalanként élt, amíg a helyi közösség fel nem karolta. Az esete sajnos nem egyedi. 


Szombat este elindult a The Voice az RTL-en. Itt ismertük meg a Skóciában született, édesapja révén kuvaiti származású Jaber Gábort. A rapper mind a négy coachot levette a lábáról. Mint kiderült, imád Magyarországon élni, hogy miért, azt a Fókusznak fejtette ki:

Még több Voice

Tetszett a coachoknak Deák Rebeka éneklese is, Miklósa Erika, Manuel, Trokán Nóri és Curtis is megnyomták a gombot. A lány azt mondta utólag, kellett pár perc, mire rádöbbent, hogy mind a négyen akarják őt.  


És hogy mi várható a most szombaton kezdődő adásban? Például elkezdődik az igazi harc a coachok között, ugyanis egy gombnyomással blokkolhatják egymást. 


Curtis pedig használni is fogja a blokkoló gombot, miután teljesen kiborul, hogy Erika lebeszéli a versenyzőket arról, hogy őt válasszák. Erről szól az alábbi előzetes:

Cápák között

Csak az rtl.hu-n volt látható az exkluzív online pitch, amelyben készenléti rendőrök mutatták be ötletüket. Göblyös János és Palotay László, a készenléti rendőrség alezredese és csoportvezetője naponta több órát vonatozik együtt, ami tökéletes alkalmakat kínált számukra közös vállalkozásuk kitalálására. A két rendőr egyedi órákat gyárt, egyedi kinézettel és számlappal. 


Halmi Bence népszerű tiktoker is bemutatkozott a Cápáknak, és könnyedén talált befektetőt is. Extra videónkban elárulta: már gyerekkora óta rajong az autókért, és bár a családi vállalkozás miatt nehezen hozta meg a döntését, végül elindította álmai autós üzletét, amivel most a Cápák elé lépett. „Konkrétan hallottam a szívdobogásomat” – elevenítette fel Bence az üzleti showműsorban szerzett érzéseit. Egy drámai történetet is megosztott arról, hogy öccse motorbalesetet szenvedett, és sírva kérte az orvosokat, vágják le a lábát:

A Konyhafőnök

A Konyhafőnökben is bőven voltak maradandó pillanatok. Sárközi Ákos sorra dobta ki versenyzői ételeit: 


Kerekes Balázs a keze helyett csak egy csipesszel dolgozhatott:


Kettel-Fülöp Flóra pedig öt percig megkapta Rácz Jenőt, akire bármilyen feladatot rábízhatott.


De hiába segített neki Ákos séf is, Flóra annyira belassult a főzés alatt, hogy nem tudta kitálalni az elemeit. 

 

 

#Belföld#Videó#A Konyhafőnök#The Voice#Cápák között#borkai zsolt#jedlik ányos gimnázium#máv#balaton#helikopterbaleset#recsk#sárlavina#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk