Belföld

Személyesen kérte meg a kutyapárt képviselője a pannonhalmi főapátot, hogy ne vegyék el az önkormányzat ingatlanát

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 19:25

„Hiszen csak laza 1,6 milliárd forint értékről van szó” – írta az MKKP.

Megpróbálta személyesen is meggyőzni Juhász Veronika, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) önkormányzati képviselője Hortobágyi Cirill főapátot Pannonhalmán, hogy ne vegyék el a II. kerületi önkormányzat 1,6 milliárd forint értékű ingatlanát, írja a párt a blogján.

A bejegyzésben emlékeztetnek: egy tavaly év végi törvénymódosítás szerint ha egy egyház bejelenti igényét bizonyos önkormányzati ingatlanokra, akkor azt ingyen a tulajdonukba kell adni. Szeptember 1-től a II. kerületi önkormányzatnak a Hidegkúti Ökumenikus Iskola 1,6 milliárd forintot érő, hatezer négyzetméteres épületét kellene odaadnia.

„Ez azt jelentené, hogy az Önkormányzat kezéből kikerül 6000 négyzetméternyi közvagyon, és semmilyen kapcsolata nem lesz onnantól kezdve az iskolában zajló oktatáshoz, sem a tulajdonhoz” – írta a képviselő.

Emlékeztetett: 2020-ban a a képviselő-testület már átruházta a Pannonhalmi Bencés Kongregációra a vagyonhasznosítási jogokat „önszántából, hogy elismerje ezen keresztül a Bencések által a kerületi iskolában képviselt oktatás-szakmai színvonalat, hogy segítse a kerületi oktatás érdekében végzett kiváló munkájukat”.

Végül a képviselő eljutott Pannonhalmára, ahol szerinte Hortobágyi Cirill főapát végül három fontos kijelentést tett:

  • az Apátságnak alapból nem szándéka átvenni a tulajdont, mint ahogyan erre sehol máshol be sem jelentkeztek;
  • a Hidegkúti Iskolára azért nyújtották be az igényt, mert erre megkérte őket a szülői közösség, vagyis az ő képviseletükben Csere István iskolaigazgató;
  • a főapát nyitott arra, hogy a tulajdon átvétele helyett egy kölcsönösen előnyös megállapodást kössön az önkormányzattal a vagyon hasznosítására, a maguk részéről tárgyalnának erről.

Végül arra jutottak, hogy „az Önkormányzatnak küldendő válaszlevelükbe felveszik ezeket az információkat, mindenki tisztánlátása végett. Abban is maradtunk, hogy én mindenképpen már előre tájékoztatom a Polgármestert és a képviselő-testületet a beszélgetésünk lényegéről, hogy – szándék szerint –, minél hamarabb lehessen érdemben egyeztetni. Az iskolaigazgatóval is megkísérlem felvenni a kapcsolatot” – írta a képviselő.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#pannonhalma#ingatlan#mkkp#egyház#képviselő#ii. kerület#iskola

Címlapról ajánljuk