Belföld

Orbán Viktor Lázár János minisztériumára bízta a turizmust Orbán Ráhel szőlőjénél

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 8. 13:52

A beruházások irányításáért eddig a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács elnöke, Wáberer György volt a felelős.

Orbán Viktor miniszterelnök Lázár János építési miniszterre bízta a turizmus fellendítését Orbán Ráhel tokaji szőlőjénél – írta meg a hvg.hu

Orbán Viktor két olyan projektet vett el a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács elnöke, Wáberer György irányítása alól, amely a miniszterelnök lánya szőlőbirtokainak szomszédságában hivatott fellendíteni a turizmust. A döntést nem indokolták meg.

A Kopasz-hegyi tévétorony felújítását és az ahhoz vezető négy évszakos, zártkabinos libegőnek a tervezését szeptembertől a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium koordinálja.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán Ráhel Sárazsadányban vásárolna 34 hektár szőlőt, legelőt és gyümölcsöst, majd később újabb 60 hektárnyi területet nézett ki magának. 

A miniszterelnök lányának nevében férje, Tiborcz István járt el. A BDPST Zrt.-n keresztül az ő közvetett tulajdonában van a szőlőket bérlő Patrícius Borház is. Az üzlet sajátossága, hogy a szőlők egy része korábban már Orbán Ráhel édesanyja, Lévai Anikó tulajdonában is volt.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

#Belföld#Orbán Ráhel#tokaj#szőlő#lázár jános#tiborcz istván

Címlapról ajánljuk