Belföld

Válasz Online: Állami befektetések repítik Tiborcz István körét az ingatlanszektor élére

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 7. 16:50

A miniszterelnök vejének üzleti gyarapodásáról egy NAV-adatbázis tanúskodott.

Közel 30 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatás, bő 133 milliárdnyi kormányzati „ajándékbefektetés”, majd’ 29 milliárd forint MFB-kölcsön és 151 milliárdnyi „baráti” hitel repítette az Orbán Ráhel-Tiborcz István házaspárt és társaikat a luxusszállodai, irodaházas szektor élére – írja a Válasz Online, amely összeszedte azt a 36 projektet, amely bizonyíthatóan a miniszterelnök vejének köréhez tartozik, tulajdonában vagy kezelésében áll.

A portál szerint idén több információ látott napvilágot Tiborcz István üzleti gyarapodásáról, mint az elmúlt években összesen, miután januárban a Direkt36 rálelt egy NAV-adatbázisra, amiből több magántőkealap tényleges tulajdonosának neve is kiderült. A Válasz Online szerint az érintett magántőkealapok egy részét „a magyar állam pumpálta nagyra”, a Diófa Alapkezelő Zrt. 50 milliárd, az Equilor Alapkezelő Zrt. 25 milliárd forintnyi befektetést kapott az állami Magyar Fejlesztési Banktól. Ráadásul áprilisban egy tőkeprogramban a két alapkezelő újabb 60 milliárdos befektetésben részesült.

A lap összeszedte a cég érdekeltségeit és kiderült, hogy 36 luxusingatlan-projekt sorolható az Orbán–Tiborcz-kör tulajdonába.

Tiborcz Istvánnal egyébként épp hétfőn jelent meg interjú, amiben arról beszél, hogy cégcsoportjának ingatlanüzletága a luxuskategóriára koncentrál.

Nyitókép: Balazs Mohai/Bloomberg via Getty Images

#Belföld#tiborcz istván#ingatlan#állami befektetés#állami támogatás

Címlapról ajánljuk