Belföld

A BM reakciója a kétezer pedagógus felmondására: van 1 989 újonnan munkába álló pedagógus

rtl.hurtl.hu

2023. július 20. 17:50

A Belügyminisztérium szerint a tankerületek folyamatosan bírálják el a beérkezett nagyszámú pályázatokat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke arról beszélt, hogy már több mint kétezren adták be felmondásukat az elmúlt hónapokban a státusztörvény miatt. 

A Belügyminisztérium erre reagálva kiadott egy közleményt, amelyben közölte, hogy tájékoztatást kért a tankerületi központoktól a 2023. június 19-től közalkalmazotti jogviszonyt létesített pedagógusok létszámáról.

„Az összesítés szerint az állami fenntartású köznevelési intézményekkel 1 989 fő létesített határozatlan vagy határozott idejű munkaviszonyt. A tárca az új munkavállalóknak sok sikert, eredményes nevelő, oktató munkát kíván. A tankerületek folyamatosan bírálják el a beérkezett nagyszámú pályázatokat” – írták.

Utólagos kérdésünkre tisztázták, hogy az 1 989 fő az újonnan munkába álló pedagógusok létszáma (nem minden alkalmazott, hiszen a pedagógusok mellett számos más munkakörben is foglalkoztatnak a tankerületek munkavállalókat). Az új, köznevelési foglalkoztatotti jogviszony létesítésére vonatkozó szerződést még senki nem írhatta alá – közölték lapunkkal.

Nyitókép: RTL

#Belföld#belügyminisztérium#pdsz#pedagógusok demokratikus szakszervezete#pedagógusok szakszervezete#felmondás#státusztörvény#köznevelési törvény

Címlapról ajánljuk