Nyolc matematika szakos tanárból öt távozik egy szombathelyi gimnáziumbanA tankerület szerint a pedagógusok nyáron szoktak munkát váltani, de a tanév kezdetére minden rendeződni fog.
Belföld

Nyolc matematika szakos tanárból öt távozik egy szombathelyi gimnáziumban

rtl.hurtl.hu

2023. július 7. 18:54

A tankerület szerint a pedagógusok nyáron szoktak munkát váltani, de a tanév kezdetére minden rendeződni fog.

Helyi lapok információira hivatkozva a 24.hu azt írja, hogy a Nagy Lajos Gimnázium nyolc matematika szakos tanárból öten távoznak a Nagy Lajos Gimnázium tanári karából. Simonné Baranyai Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Vasi megyei elnöke elmondta, hogy összesen három tanár már beadta a felmondását, a következő héten pedig még ketten tervezik ugyanezt.

Arról tájékoztattak: a tanárok a Novák Katalin köztársaság által aláírt státusztörvény miatt távoztak. A Szombathelyi Tankerületi Központ az esetet úgy magyarázta, hogy a pedagógusok

általában nyáron váltanak munkahelyet, ez minden évben általános jelenség

Az iskola fenntartója elmondta, hogy a tanév elejére minden rendeződni fog. Az érintett gimnázium későbbre ígért tájékoztatást az ügyben, mivel jelenleg szabadságolások folynak az intézményben.

Bálint Gábor, a Karinthy Frigyes Gimnázium angoltanára magániskolában kapott munkát. „Döbbent csend volt, nem bírtam ki sírás nélkül” – mondta a Reggeliben:


Nyitókép: Google Street View

#Belföld#státusztörvény#oktatás#felmondás#szombathely#nagy lajos gimnázium#tanárok#pedagógusok

Címlapról ajánljuk