Megrázó ballagási tabló készült a budakalászi iskolában a pályát elhagyó tanárokrólA pályaelhagyó tanároknak is készült tabló Budakalászon a Szentistvántelepi Általános Iskolában.
Belföld

Megrázó ballagási tabló készült a budakalászi iskolában a pályát elhagyó tanárokról

rtl.hurtl.hu

2023. június 20. 16:40

A pályaelhagyó tanároknak is készült tabló Budakalászon a Szentistvántelepi Általános Iskolában.

Rendhagyó tabló került a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola tanári szobájának falára – olvasható a város oldalán. A tablón szereplők többsége a most befejezett tanév végén távozik a közoktatásból, de azok is felkerültek, akik az elmúlt 1-2 évben hagyták el a pályát.

Azt hozzátették, a tabló nem teljes, – 11-en vannak így is rajta – mert volt, aki szintén „elballagott”, de nem akart felkerülni rá.


A státusztörvény miatt országos szinten több ezer pedagógus lengette be a felmondását, a Momentum Mozgalom péládul 5 ezer pályaelhagyóra számít

A hétfői kormányinfón az RTL kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány nem készül arra, hogy tömegesen hagynák el a pályát a pedagógusok a státusztörvény elfogadása után. Hisztériakeltésnek nevezte, ami a tanárok ügyében zajlik.


Nyitókép: Budakalasz.hu.

#Belföld#budakalász#iskola#tabló#pályaelhagyó#pedagógusok#tanárok

Címlapról ajánljuk