Belföld

Böröndi Gábor vezérkari főnök parancsot adott: munkaidőben minden katona köteles a fegyverét magánál tartani

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 17:02

Azt mondta: Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ.

Minden katona köteles munkaidőben magánál tartani a fegyverét, adta parancsba Böröndi Gábor új vezérkari főnök. A tiszt erről a honvedelem.hu-nak adott interjújában beszélt. Emellett a katonák kötelesek gyakorolni a fegyverek szét- és összeszerelését is.

„Elmondhatom, hogy mindenki kiemelkedő fegyelemmel hajtotta végre a parancsot, így mára képesek saját egyéni fegyvereiket még megbízhatóbban kezelni” – mondta Böröndi. Hozzátette: Az elmúlt egy hónapban megtörtént a harckészültség felmérése, és a katonák fegyverbiztonsága is javult.

Arról beszélt: célja az, hogy „minden katona legyen katona”, ennek pedig a fegyver a legjobb kifejezőeszköze. „Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ” – tette hozzá.

Korábban Böröndi azzal került a hírekbe, hogy nem túl pontosan ismeri a második világháború történetét, valamint hogy egy feljelentés szerint megalázhatta, kínozhatta a honvédségi sofőröket. A vezérkari főnök terveivel hosszabban ebben a cikkben foglalkoztunk.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#Böröndi Gábor#vezérkar#főnök#honvédelem#katona#fegyver#parancs

Címlapról ajánljuk