Belföld

Megszólalt Szekszárd kirúgott fideszes polgármestere: Én döntöm el, melyik tisztségemről mondok le

rtl.hurtl.hu

2023. május 25. 14:25

Ács Rezső tevékenységével kapcsolatban összeférhetetlenséget állapított meg a képviselő-testület.

Megszólalt Szekszárd fideszes polgármestere, akinek nemrég megszüntette jogviszonyát a képviselő-testület, mert az 2017-től a városvezetői pozíció mellett az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanács elnöki tisztségét is betöltötte. Ez a testület szerint összeférhetetlenséget jelentett.

A másik tisztségéért havi háromszázezer forintot beszedő Ács most sajtóközleményben reagált a fejleményekre. Azt írta:

A döntést természetesen minden lehetséges jogi úton megtámadom.

Hozzátette: „az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanácsadó Testületében hosszú évek óta betöltött elnöki tisztemet soha nem titkoltam, az érte kapott juttatást minden évben szerepeltettem a vagyonbevallásomban. Soha senki nem kifogásolta. Ha a két pozíció valóban összeférhetetlen, akkor is ragaszkodom ahhoz a jogomhoz, hogy én döntsem el, miképp oldom fel azt, vagyis, hogy melyik tisztségemről mondok le”.

Közleményét úgy zárta: „Én vagyok Szekszárd polgármestere és a jövő évi választásokig az is maradok. 2019-ben több mint hatezer szekszárdi szavazó tisztelt meg bizalmával, nem a Közgyűlés választott ebbe a tisztségembe. Nem hagyom cserben a várost!”

A szekszárdi sztoriról korábban többször is beszámoltunk. A Fidesz a helyi ellenzékkel is összefogott a polgármester ellen március végén, áprilisban pedig már a főispán is felszólalt Ács ellen.

Nyitókép: MTI / Sóki Tamás

#Belföld#Ács Rezső#szekszárd#polgármester#összeférhetetlenség#nyilatkozat

Címlapról ajánljuk