Belföld

Nem cáfolta az államtitkár, hogy Rákay Philip akkumulátor-újrahasznosító telepet építtet

rtl.hurtl.hu

2023. április 23. 11:20

A Fidesz-közeli médiaszakember Rácalmáson vásárolt ipari területet. 

Nem cáfolta Fónagy János, hogy akkumulátor-újrahasznosító üzem épül a rácalmási ipari parkban, ahol a helyiek attól félnek, pontosan ezt terveznek a területen, amit Rákay Philip médiaszakember vásárolt meg – írta a 24.hu. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára  Szabó Tímea párbeszédes képviselő kérdéseire válaszolt, amiket Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek tett vel.

A képviselő azt szerette volna megtudni, hogy a miniszternek „van-e tudomása arról, hogy Rácalmáson akkumulátor-újrahasznosító üzem létesül”, valamint, ha nem az, akkor milyen beruházás fog megvalósulni?

Fónagy ezzel kapcsolatban közölte:

A piacgazdaság szellemében magánszemélyek saját belátásuk szerint vásárolhatnak ingatlant és hajtanak végre beruházásokat. A megvalósítás, illetve a működés során a vonatkozó jogszabályokat mindenkinek be kell tartani, ezeket az állami szervek ellenőrzik.

Rákay Philipről tavaly novemberben derült ki, hogy egy 42 hektáros ipari területet vett a Hankook gumiabroncsgyártó cég magyarországi központja mellett Rácalmás és Dunaújváros határában.A médiaszakember a 24.hu-nak akkor elmondta, hogy az ipari parkban fejlesztéseket tervez, majd értékesíteni kívánja azt.

Nyitókép: Rákay Philip kommunikációs és médiaszakember, a Nemzeti Emlék-őr díj egyik kitüntetettje az elismerés átadásán az Országház Vadásztermében 2023. március 29-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

#Belföld#rákay philip#ipari park#rácalmás#akkumulátor#gyár#üzem#telep

Címlapról ajánljuk