Gazdaság

Orbán Viktor Pécsen jelentheti be a kínai elnökkel, hogy óriási autógyár épül Bicsérden

rtl.hurtl.hu

2024. április 27. 16:49

A nagy kínai autógyártó cég, a Great Wall Motors a Pécs melletti Bicsérden építi fel első európai üzemét.

A kínai Great Wall Motors épít gyárat Pécs mellett, a döntést Orbán Viktor miniszterelnök és a Magyarországra látogató kínai elnök közösen jelenti be a baranyai megyeszékhelyen – írta a Szabad Európa

Hszi Csin-Ping kínai elnök európai körútja részeként május 8. és 10. között tartózkodik majd Magyarországon, előtte várhatóan találkozik Emmanuel Macron francia, valamint Aleksandar Vucic szerb elnökkel. 

A látogatás programjáról még keveset tudni, de a Szabad Európa több, egymástól független forrásból származó információi szerint Hszi Csin-ping és Orbán Viktor egyik nap Pécsre is elutazik, hogy bejelentse: a nagy kínai autógyártó cég, a Great Wall Motors a város melletti Bicsérden építi fel első európai üzemét.

A gyártelepítésről elsőként beszámoló mfor.hu korábban azt írta: a Great Wall Motors hatszáz hektáros telken építene autógyárat és kiszolgálóegységeket, ahol minden bizonnyal Ora nevű középkategóriás márkája mellett a prémiumkategóriás Wey nevű típust is gyártani fogja. Utóbbiból Németországban tavaly szeptemberig 3400-at értékesített. A cég elektromos autókat és az ilyen járművekbe való akkumulátorokat is gyárt és forgalmaz.

Nyitókép: Fischer Zoltán/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Gazdaság#orbán viktor#kína#Hszi Csin-ping#találkozó#gyár#Great Wall Motors

Címlapról ajánljuk