Belföld

A tankerületek nem adták parancsba, hogy kötelező megtekinteni Rákay Philip 6 milliárdos Petőfi-filmjét

rtl.hurtl.hu

2024. március 21. 5:54

Az iskolák saját hatáskörükben vezényelték ki a gyerekeket Rákay Philip Petőfi-filmjére.

Mint arról beszámoltunk, kötelezően előírt kikapcsolódás volt egy IX. kerületi iskolában Rákay Philip filmje, a Most vagy soha! megtekintése. Aki nem akart menni, arra igazolatlan hiányzás várt.

Korábban a 444 is beszámolt arról, hogy több iskolában is kötelező program lett a film megnézése: olyan hely is akadt, ahol az 1500-2000 forintos mozijegyet a gyerekeknek, illetve szüleiknek kellett megvenniük. Arról is lehet hallani, hogy más iskolában is igazolatlan hiányzás jár azért, ha valaki nem megy el a filmre.

A 444 most megkérdezte a Klebelsberg Központot és néhány érintett tankerületet: mitől függ, hogy egy osztály elmegy-e megnézni a filmet vagy sem.

A Klebelsberg Központ azt írta, nem tudnak olyan esetről, hogy a tankerületek fenntartásában lévő iskolák kivezényeltek volna kötelező jelleggel diákokat.  „Az iskolán kívüli programok szervezése iskolai hatáskör, ebben a Klebelsberg Központnak nincs hatásköre” – írták a portálnak.

Rákay Philip 6 milliárd forint közpénzt felemésztő filmjéről szóló kritikánk itt olvasható.

Mint írtuk, a Most vagy soha! 75 ezer nézővel nyitott a hétvégén, ezzel 1990 óta minden idők legnagyobb magyar filmes bevételét érte el a bemutatás első hétvégéjén. 


Nyitókép: Fórum Hungary

#Belföld#rákay philip#most vagy soha!#petőfi sándor#petőfi-film#NER#6 milliárd#legdrágább film

Címlapról ajánljuk