Belföld

Rákay Philip Novák Katalinról: Az volt a minimum, hogy lemond

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 6:30

Rákay Philip a Telexnek adott hosszú interjút.

Rákay Philip a Most vagy soha! című film producere a Telexnek adott hosszú interjút. A beszélgetés során minden idők legdrágább filmje mellett szó esett a kegyelmi botrányról és Novák Katalin lemondásáról is.

„Ami nagyon szíven ütött, hogy kettő perces aláírással Novák Katalin zárójelbe tette mindazt a sok évig tartó megfeszített munkát, amit ő és a csapata annak idején családügyi miniszterként a családokért tett. Egy olyan családtámogatási rendszert, amit a világ bármely részéről meg lehetett süvegelni. És egy ilyen ügyért, egy vállalhatatlan és védhetetlen ügyért mindazt, amiért dolgozott, azt zárójelbe tette, és aláásta a Fidesz egyes számú fundamentumát” – mondta Rákay a Telexnek. Szerinte az volt a minimum, hogy le kellett mondania Nováknak, de úgy véli, hogy ezt sokkal hamarabb is megtehette volna.

Én hétfőn, amikor az újságcikk megjelent, azonnal összehívtam volna egy sajtótájékoztatót, és azt mondtam volna, hogy óriásit hibáztam, köszönöm

– tette hozzá Rákay, aki arról is beszélt, nem tudja, Novák magától mondott-e le. Rákay elmondta, hogy Orbán Viktor az első cikk megjelenése után a sajtóból értesült a kegyelmi ügyről a sopronbánfalvai kormányülés szünetében.

Az azért megdöbbentő, hogy végig lehet vinni egy ilyen ügyet úgy, hogy arról a miniszterelnöknek semmiféle tudomása sincs. Szerintem ez valahol dermesztő, mert ilyen politikai hibákat nem lehet véteni

– mondta Rákay Philip, azt is megjegyezte, hogy igazán megrázta a kegyelmi ügy.

„Ezért is fáj nagyon, amikor szerintem teljesen aljas és jogtalan módon pedofideszezik a Fideszt, mert azért egy teljes politikai közösségre vagy akár Novák Katalinra ráhúzni, aki persze gigantikus hibát követett el, de azért nem gondolnám, hogy ő pedofiltámogató lenne… föl sem merül, csak amikor egy ilyen politikai bélyeg megérkezik, az persze hogy megrázza a tábort” – tette hozzá Rákay Philip.

 A kormánypárti producer az interjú során arról is beszélt, hogy szerinte továbbra is túlreprezentált a baloldal a médiában, a jobboldal felé nem lát semmilyen eltolódást vagy „pofátlanságot”.

Hogy a KESMA médiumai mennyire tartoznak a Fideszhez, azt mondta, hogy „szerintem egy kormányzatnak igenis dolga úgy kommunikálni az emberekkel, hogy az világosan és tisztán átjön. És miért ne lehetnének egyébként olyan jobboldali médiumok, amelyek nem szócsőként, hanem egyszerűen ugyanazt a kormányzati narratívát képviselve, abban tökéletesen hívőként fogalmazhatnának meg anyagokat. Én ebben nem látok semmiféle ördögtől valót.”

A Telex megkérdezte, hogy a kormány szócsövének tekinti-e az Origót, a Magyar Nemzetet vagy a TV2 Híradóját, azt mondta, hogy az Origót nem tekinti annak, egyébként pedig „ha Németországban megnéznénk a médiaviszonyokat, kapaszkodjon meg, ott sokkal rosszabb a helyzet. Egy annyira korlátolt és bezárt médiavilágot, mint például a német, nem tud még egyet mutatni”.

Ott aztán egyhangú a média, arról nem is beszélve, hogy főleg amerikai kézben van, és úgy mossák az emberek agyát, hogy az elképesztő. Ott ellenvélemény az nulla

– tette hozzá Rákay Philip.

Rákay Philip korábban az RTL-nek arról beszélt, hogy „reálértéken nem a Most vagy soha a legdrágább magyar film”:


Nyitókép: RTL

#Belföld#rákay philip#interjú#lemondás#novák katalin#botrány

Címlapról ajánljuk