Belföld

Rétvári Bence már 800 ezer forintos tanárfizetésről beszélt

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 10:50

Két év múlva szerinte ennyi lesz a pedagógusok átlagos fizetése. 

A pedagógusok átlagfizetésének emelésére fordítják az Európai Uniótól várt 800 milliárd forintot, ami 75 százalékos béremelést, azaz 800 ezer forintos átlagbért jelentene 2025-re – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az állami tévében, az MTI beszámolója szerint. Rétvári Bence azt mondta, hogy a költségvetésből januárban már megelőlegezték a tervezett időarányos béremelések 10 százalékát és amint megérkeznek az uniós források, akkor a különbözetet visszamenőleg kifizetik.

Rétvári tavaly decemberben azt mondta, hogy „három év múlva 777 ezer forint lehet a pedagógusok átlagbére hazánkban”, ha „Brüsszel folyósítja a Magyarországot megillető forrásokat”. Idén januárban szintén arról beszélt, hogy „elérhető, hogy három év alatt 75 százalékos béremeléssel egy pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint legyen”.

Az államtitkár már tavaly novemberben is azt közölte egy parlamenti oktatási vitanapon, hogy,  „ha Brüsszelből jön pénz, kétszámjegyű lehet a béremelés és kettessel kezdődhet.”


Nyitókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Ferenc pápa látogatása alkalmából készített Magyar fohász 2023 című dal bemutatóján Budapesten 2023. április 12-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

 

#Belföld#rétvári bence#pedagógusbér#pedagógusok#bér#fizetés

Címlapról ajánljuk