Belföld

Rétvári Bence szerint három év múlva 777 ezer forint lehet a pedagógusok átlagbére

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 21:04

Felszólalhat több tucat pedagógus az egyeztetésen.

Azt ígérte Rétvári Bence államtitkár a Mandinernek adott interjúban, hogy négyszáz iskolaigazgató és tanár lesz majd jelen, több tucat pedagógus pedig majd fel is szólalhat a Belügyminisztérium pénteki eseményén az NKE-n.

Azt mondta: „fontosnak tartjuk, hogy a legszélesebb körben, őszintén és higgadtan, egymás véleményét meghallgatva, azt tiszteletben tartva egyeztessünk egy egész napon át személyesen”, hozzátéve, hogy a tiltakozások szereplői is felszólalhatnak majd.

Elmondta, hogy PSZ és PDSZ is meghívást kapott az eseményre, majd hozzátette: „most a gyakorló tanárok tapasztalataira és elképzeléseire vagyunk kíváncsiak. Ennek a higgadt, nyugodt és kulturált körülményeit szeretnénk megteremteni pénteken.”

A tanárok fizetésemeléséről azt mondta: „bízunk benne, hogy a Brüsszellel folytatott egyeztetéseink is nyugvópontra jutnak és nem gördítenek még több akadályt az elé. Ha pedig Brüsszel folyósítja a Magyarországot megillető forrásokat, jövőre nem 10, hanem 21, azt követően pedig 10 helyett 25 százalékos béremelést tudunk biztosítani, végül eljutunk oda, hogy három év múlva 777 ezer forint lehet a pedagógusok átlagbére hazánkban”.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#rétvári bence#pedagógus#tüntetés#belügyminisztérium#egyeztetés#fizetésemelés

Címlapról ajánljuk