Belföld

A Magyar Orvosi Kamara visszavágott Gulyás Gergelynek, aki fenyegetésről beszélt

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 17:50

Egyenként válaszolt a Magyar Orvosi Kamara a Miniszterelnökséget vezető miniszter összes, őket érintő mondatára.

A Magyar Orvosi Kamara egyetlen háziorvos ellen sem indított és nem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést – reagált a kamara a szombati kormányinfóra, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a MOK szerint az ellenkezőjét állította.

Kormányinfó: Oroszország a felelős a háborúért, szigorodik a pedofília megítélése, tűrhetetlen az orvosi kamara viselkedése

Egy másik ügyben is reagált a kamara. Gulyás azt mondta, hogy a MOK etikai eljárást indított egy háziorvos ellen, aki tájékoztatót tartott az új ügyeleti rendszerről. A MOK közleményében ugyanakkor azt írta, hogy a Magyar Orvosi Kamara elnöksége azért élt etikai panasszal azzal a megyei kollegiális vezető háziorvossal szemben, mert 

az fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal igyekezett rávenni háziorvos kollégákat a szerződések aláírására.


Korábban az Orvosi Kamara küldöttgyűlése felszólította a háziorvosokat, hogy az új ügyeleti rendszer kialakításához szükséges szerződéseket ne írják alá. Azt is mondták, hogy megfélemlítéssel, fenyegetéssel, nyomásgyakorlással próbálják rávenni a háziorvosokat, hogy írják alá az új ügyeleti szerződéseket az Országos Mentőszolgálattal.

A Kormányinfón az RTL felvetette, hogy Győr körzetében eddig nem nagyon írták alá az új ügyeleti rendszerhez való csatlakozást az orvosok, demonstrálva, hogy azt nem tartják jónak. Gulyás szerint viszont ez az orvosi kamara fenyegetése miatt van, ami gyalázatos.

A MOK erre is reagált, azt írták, 

a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójában minden kolléga önkéntesen vesz részt.

Nyitókép: Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. – Fotó: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#gulyás gergely#magyar orvosi kamara#mok#kormányinfó#ügyeleti rendszer

Címlapról ajánljuk