Belföld

Kormányinfó: Oroszország a felelős a háborúért, szigorodik a pedofília megítélése, tűrhetetlen az orvosi kamara viselkedése

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 10:12

Gulyás Gergely szerint az új ügyeleti rendszert ellenző Magyar Orvosi Kamara visszaél a hatalmával. A miniszter úgy véli, az azonos neműek között még kevésbé van rendben, hogy egy 40 éves egy 15 évessel létesítsen szexuális kapcsolatot. Szerinte amit pedig a óbudai iskola pedagógiai asszisztens csinált, az pedofília, és ha a jogi szabályozás ennek nem felel meg, akkor változtatni kell rajta, ehhez jelenleg az európai példákat vizsgálják. Kiderült az is, hogy az iskola tankerületi felügyelőjét elbocsátották, az igazgatót viszont nem. A háborúért egyértelműen a nemzetközi jogot sértő Oroszországot tette felelőssé. A szombati kormányinfón szó volt még a finnek és a svédek NATO-csatlakozásának támogatásáról, ami állítólag a Fidesz-frakciót is megosztotta, és arról is, hogy mikor utazik Orbán Viktor Kijevbe.

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 14:30

Gulyás szerint azonos neműek között még kevésbé van rendben, hogy egy 40 éves egy 15 évessel létesítsen szexuális kapcsolatot

Bár ezt különböző neműeknél sem tartja helyénvalónak. Egyelőre azonban nem tárgyalt a kormány arról, hogy az új gyermekvédelmi törvény különbséget tegyen az azonos neműek és a különböző neműek szexuális kapcsolata között.Gulyás mindenesetre úgy gondolja, hogy ezt a kérdést meg kell vitatni.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 14:27

Putyin ősi orosz földnek nevezte Kárpátalját

Gulyás Gergely szerint ez szemben áll a nemzetközi joggal, hiszen az oroszok korábban elismerték Ukrajna szuverenitását. De annak különösen kevés esélyét látja, hogy az oroszok eljussanak Kárpátaljáig.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 14:24

Kinek kellene szurkolni a háborúban?

Gulyás szerint nem vagyunk szurkolók egy ilyen helyzetben. Tudjuk, ki a megtámadó és a megtámadott, történt egy nemzetközi jogsértés, de a realitás az, hogy Oroszországnak nagyobb a hadserege, miközben a Nyugat Ukrajnát támogatja egy hosszabb ideje nemigen változó frontvonalon, mondta. Ezért a kormány szerint a tűzszünetet és a békét kell szorgalmazni. Az pedig szerinte sajtóetikailag kifogásolható, hogy az RTL riportere egy zárt frakcióülésről kiszivárgott mondatokra kérdez rá, még ha erről Kocsis Máté nyilvánosan is beszélt.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 14:17

Újra az ügyeleti rendszerről

Győr körzetében eddig nem nagyon írták alá az új ügyeleti rendszerhez való csatlakozást az orvosok, demonstrálva, hogy azt nem tartják jónak, vetette fel az RTL munkatársa. Gulyás szerint viszont ez az orvosi kamara fenyegetése miatt van, ami gyalázatos.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 14:12

Az érettségi bojkottjáról

Kétszáz pedagógus jelezte eddig, hogy bojkottálni fogja az emelt szintű érettségiztetést, mert a kormány nem reagál érdemben a követelésikre. Az RTL arra volt kíváncsi, mit akarnak kezdeni ezzel a helyzettel. Gulyás szerint nem helyes magatatás, ha valakinek az állammal van vitája, de a fiatalokon veri el a port. Azon dolgoznak, hogy a magyar pedagógusok jelentős fizetésemelést kapjanak.

 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 14:07

Mennyire biztonságos terepszínű ruhában kiengedni az utcára a gyereket?

A Magyar Fórum munkatársa ezt az „antifa söpredék” támadása miatt kérdezte. Gulyás szerint azonban nem kell félni, ez egy egyedi eset volt, amit szigorúan ki kell vizsgálni, egyébként Magyarországon jó a közbiztonság.

 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 14:00

Kik ellenezték a Fidesz-frakcióban a svéd és a finn NATO-csatlakozást?

Hiszen mint többször elhangzott, vita volt erről a frakcióban. Gulyás azonban nem volt hajlandó megnevezni azokat, akik nem értettek egyet Orbán kérésével.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:49

Tervezi-e a kormány a pedagógusok alkalmassági vizsgálatát a pedofília szempontjából?

Gulyás reméli, hogy erre nem lesz szükség, hiszen az emberek nagy részének nincsenek beteges hajlamai. Olyan rendszert kell kialakítani, amiben a lehető leghamarabb fény derül arra, ha történik ilyen visszaélés. A kérdést egyébként a Metropol tette fel. Kiderült az is, hogy bár az óbudai iskola tankerületi felügyelőjét elbocsátották, az intézményvezetővel szemben még folyik a vizsgálat, egyelőre nem állapították meg a felelősségét az ügyben.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:45

A Fudan egyetem a beruházási stop áldozata lett

Ezért nem történt előrelépés az ügyben. A jövőben el kell dönteni, hogy van-e realitása a beruházásnak.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:41

Miért van szükség 10 hónapra a gyermekvédelmi népszavazás után, hogy valami történjen

Mert az a korábbi módosítás megerősítése volt Gulyás szerint, amire az európai hisztériára reagáltak.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:32

A magyar gazdaság technikai recessziójáról

Gulyás szerint nem érdemes negyedéves adatokat nézni, a teljes tavalyi év gazdasági növekedése az európai átlag felett volt, és bízik benne, hogy az idei év számai is kedvezőek lesznek. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:29

Miért két és félszerese magyar infláció az európai átlagnak?

Gulyás szerint azért, mert nagyobb az energetikai kitettségünk, és ez feltolja az árakat, ezért is mondják mindig, hogy a szankciók minket sújtanak a legjobban. Szerencsére csökkenőben vannak az energiaárak, és bár fogyasztói árak lefelé menni nem szoktak, az áremelkedést remélhetőleg sikerül megfékezni.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:24

Kijevbe vagy Moszkvába megy előbb Orbán?

Ezt egyelőre nem lehet tudni, mert egyik látogatásnak sincs időpontja, hangzott Gulyás válasza.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:22

Nevetséges és szórakoztató, hogy az EU küldöttsége ki akarja vizsgálni a magyar Pegasus-botrányt

Legalábbis az lenne Gulyás szerint, ha nem adófizetők pénzéből történne meg a budapesti látogatás. De Budapest szép város, ezért biztos jó kis túra lesz szerinte.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:16

Nem gyengült, hanem erősödött a Varga Judittal szembeni bizalom

Annak pedig nincs jelentősége, hogy Völner Pál ügyvédje tanúként beidéztetné az igazságügyi minisztert a Schadl-Völner perben.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormányinfó#kormány#gulyás gergely#percről percre#fidesz#gyermekvédelmi törvény

Címlapról ajánljuk