Belföld

Kormányinfó: Oroszország a felelős a háborúért, szigorodik a pedofília megítélése, tűrhetetlen az orvosi kamara viselkedése

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 10:12

Gulyás Gergely szerint az új ügyeleti rendszert ellenző Magyar Orvosi Kamara visszaél a hatalmával. A miniszter úgy véli, az azonos neműek között még kevésbé van rendben, hogy egy 40 éves egy 15 évessel létesítsen szexuális kapcsolatot. Szerinte amit pedig a óbudai iskola pedagógiai asszisztens csinált, az pedofília, és ha a jogi szabályozás ennek nem felel meg, akkor változtatni kell rajta, ehhez jelenleg az európai példákat vizsgálják. Kiderült az is, hogy az iskola tankerületi felügyelőjét elbocsátották, az igazgatót viszont nem. A háborúért egyértelműen a nemzetközi jogot sértő Oroszországot tette felelőssé. A szombati kormányinfón szó volt még a finnek és a svédek NATO-csatlakozásának támogatásáról, ami állítólag a Fidesz-frakciót is megosztotta, és arról is, hogy mikor utazik Orbán Viktor Kijevbe.

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:12

Miért akart levetetni a kormány nyolc orosz üzletembert a szankciós listáról?

Gulyás szerint azért, mert olyan nevek is kerültek erre listára, akiknek az égvilágos semmi közük a háborúhoz, de erről már nem is érdemes beszélni, mert Magyarország megszavazta a legújabb szankciós csomagot.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:10

Van-e vita a Fidesz-frakcióban?

A kérdés azért merült fel, mert Kocsis Máté korábban úgy nyilatkozott, hogy a frakció megosztott a svéd és a finn NATO-csatlakozásával kapcsolatban. Gulyás ezt megint az igaztalan gyanúsítgatásokkal magyarázta a két ország részéről, és több tisztelet kért a magyaroknak. Más ügyekben nem vita, inkább csak eszmecsere van a Fidesz-frakcióban.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 13:00

A kannabisz orvosi célú használatának tiltásáról

Gulyás szerint erről az egészségügyi tárca dönt, de szerinte vannak jobb módszerek a kannabisznál, így azokat kell használni.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:58

Gulyás megszavazza majd a svédek és finnek NATO-csatlakozását

Annak ellenére, hogy szerinte sok igaztalan bírálat érte ezekből az országokból a magyarokat, a finn sajtószabadság pedig nem felel meg annak a szintnek, amit Magyarországon sikerült elérni.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:55

Vizsgálják, hogy milyen európai megoldások vannak

Európában a gyermekvédelmi jogszabályok szigorítására. Erre Gulyás szerint azért van szükség, mert korábban a szexuális kapcsolat beleegyezési korhatárát 18 évről 14 évre vitték le.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:52

Hiába erőltetik a kérdést, Gulyás nem tart a brüsszeli támadásoktól

Legalábbis az gyermekvédelmi szigorítással kapcsolatban, mert ez szerinte mindenkinek a közös ügye, mondta Gulyás, miután az Origo többedszer is erről kérdezte. Persze ettől még Brüsszelben kettős mérce és igazságtalan támadások vannak Magyarországgal szemben a miniszter szerint.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:42

Előkészítik Orbán kijevi látogatását

Az ATV munkatársa Orbán esetleges kijevi látogatásáról kérdezett. Erről a miniszter azt mondta, előkészületek zajlanak, de olyan találkozásokra van szükség, aminek van értelme és amiből mindkét oldal profitál. Gulyás szerint ehhez a nyelvtörvény ügyében is előre kellene lépni.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:37

A kormányt nem érdekli a nemzetközi visszhang

Ha netán a pedofilok pártjára állnának a gyermekvédelmi törvény szigorítása kapcsán.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:36

Elvtelen, tűrhetetlen és elfogadhatatlan az orvosi kamara véleménye

ami az ügyeleti ellátást is veszélyezteti Gulyás szerint. Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a MOK etikai eljárást indított egy háziorvos ellen, aki tájékoztatót tartott az új ügyeleti rendszerről. Gulyás szerint a kamara nyíltan visszaél a hatalmával, amikor orvosokat fenyeget, ezt be kell fejeznie és bocsánatot kell kérnie. Gulyás szerint az elmúlt 32 évben ilyet még nem tapasztaltak, mert a kamara akár emberéleteket is veszélyeztet az ügyeleti rendszer támadásával. Főleg úgy, hogy szerinte a kormány folyamatosan egyeztetett a rendszer átalakításáról a kamarával.

Korábban az Orvosi Kamara küldöttközgyűlése felszólította a háziorvosokat, hogy az új ügyeleti rendszer kialakításához szükséges szerződéseket ne írják alá. Azt is mondták, hogy megfélemlítéssel, fenyegetéssel, nyomásgyakorlással próbálják rávenni a háziorvosokat, hogy írják alá az új ügyeleti szerződéseket az Országos Mentőszolgálattal. 

 

Emiatt február 23-ig Győr körzetében a március 1-jével induló új ügyeleti rendszerhez egyetlen háziorvos csatlakozott, így a személyi feltételek nem állnak rendelkezésre annak elindítására. Korábban a kamara jelezte, 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:29

Gyermekvédelem

Gulyás ezután a kitért az óbudai iskolában történtekre, és gyomorforgatónak nevezte, hogy a pedagógiai asszisztens a közösségi médiában hencegett azzal, hogy egy 15 éves fiúval van viszonya. Mint mondta, azóta már tankerületi vezetőt is elbocsátották az ügy miatt, ugyanakkor az adatokból azt látják, hogy gyermekpornográfiával kapcsolatos esetek száma is évről évre növekszik. A gyermekvédelem ügyét a legfontosabb kérdésnek nevezte, és felidézte a választás idején a kérdésben tartott népszavazást. A gyermekvédelmi szabályok megszigorítása a kormány feladata, szerinte aki egy 14-15 gyerekkel ilyet tesz, az egyértelműen pedofil, és ha jogi szabályozás nem ilyen, akkor meg találni a formát arra, hogy ha a jövőben ilyesmi előfordul, akkor a legsúlyosabban büntessék. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:23

Marad az extraprofitadó

A választás évében hiányt csökkentet a kormányt, Gulyás szerint ez nagyon kevés országnak szokott sikerülni az unióban, de nekik sikerült, és idén is csökkenteni akarják a költségvetés deficitjét. Ennek érdekében ebben az évben még biztosan marad az extraprofitadó, amit be is fognak hajtani.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:19

Ebben a háborúban senki nem tud nyerni

- mondja a miniszter, szerintük ezért mielőbbi tűzszünetre van szükség, a kormány továbbra is sürgeti a béketárgyalásokat. Ha NATO-tagországok bevonódnak ebben a háborúba, az a harmadik világháború kitöréséhez vezethet szerinte.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:16

Oroszország a felelős a háborúért

jelentette ki Gulyás, mivel az oroszok sértették meg a nemzetközi jogot és követték el az agressziót. Segíteni akarják Ukrajnát anyagilag, de a kormány álláspontja nem változott abban, hogy ki akar maradni a háborúból, így fegyvereket sem szállít.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. február 25. - 12:13

Gulyás Gergely elnézést kért

a kormányinfó időpontja miatt, de szerdán és csütörtökön is tárgyalt a kormány, illetve a frakció.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormányinfó#kormány#gulyás gergely#percről percre#fidesz#gyermekvédelmi törvény

Címlapról ajánljuk