Belföld

„Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni” – panaszkodott Schadl György neje egy lehallgatott beszélgetésben

rtl.hurtl.hu

2023. február 7. 5:34

A végrehajtói kar korrupcióval vádolt elnöke ekkor már börtönben ült.

„Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni”–  idézi a Blikk Schadl György feleségét, aki ekképpen panaszkodott akkor már rács mögött ülő férjének a lehallgatott telefonbeszélgetéseik egyikén.

A lap emlékeztet rá: ekkor már zár alá vették a végrehajtói kar elnöke és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár ingatlanjait és bankszámláit, így az asszony már nem engedhette meg magának a korábbi luxuséletmódot.

A Blikk bővebben is idézi Shadl és felesége telefonbeszélgetését:

Schadl felesége: „Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni.”

Schadl: „Na, jól van babám.”

Schadl felesége: „Nem tudom, milyen összegről van szó pontosan, de hogy már biztosítva van hatszáz oldalról, az biztos.”

Schadl: „880 millió forint. Engem csak az érdekelne, hogy hol van az a pénz.”

Schadl felesége: „Nem tudom, hogy hol van, de hogy már nem tudom, már mindent lefoglaltak, meg elvittek. Hát most azért szerintem ez biztosítva van már.”

Schadl: „Figyelj, a nyaralónk meg a házunk ér ennyit.”

Schadl felesége: „De a házunk még nincs lefoglalva.”

Schadl: „Az igen. Húsz ingatlant foglaltak le. Rámondták, hogy olcsón vettem az önkormányzatoktól. Igazából az ügyészség foglalt le olcsón.”

Schadl felesége: „De ők meghatározzák az értékét? Vagy hogy?”

Schadl: „All in.”

Völner–Schadl-iratok az rtl.hu-n  

Az rtl.hu által megismert hanganyagok és dokumentumok alapján beszámoltunk arról, hogy „nem beazonosítható személyi körrel” akart kapcsolatba lépni a börtönből Schadl György, tőlük pedig azt várta a végrehajtói kar elnöke, hogy előmozdítsák az ügyét. A várt segítség elmaradása esetén pedig „60-70 országgyűlési képviselő feldobása” is felmerült.  

Schadl György egy másik beszélgetés során a feleségén keresztül azt üzente valakinek: „nyalogassa körbe a barátaimat, hogy haladjunk az üggyel”. A páncélszekrényében talált kompromittáló felvételeket egyébként megsemmisítették.

A Schadl-ügy egyik vádlottja ellen viszont eljárást indítottak, mert egy barna medve preparált bőrét találták meg nála a házkutatáson.

Völner Pál volt igazságügyi államtitkár tavaly márciusi, írásbeli vallomása alapján arról is beszámoltunk, hogy Völner azt állította, senkitől sem kapott kenőpénzt, bűncselekményt nem követett el, a kérdéses időszakban pedig nem ő felelt a végrehajtók kinevezéséért, így nem is tudta volna befolyásolni az akár százmilliós bevételekkel járó pozíciók kiosztását. Maga helyett két másik államtitkárt nevezett meg a terület felelőseként, de azt is megjegyezte, hogy szerinte őket sem vesztegette meg senki.

Völner Pál tavalyi írásbeli vallomsában azt is közölte, országgyűlési képviselőként mindig kötelességének érezte, hogy segítsen a hozzá fordulókon. Egyebek mellett ezzel magyarázta, hogy miért folyt bele olyan ügyekbe is, amelyek nem tartoztak az államtitkári feladatköréhez. A vádirat és a telefonlehallgatási jegyzőkönyvek szerint például pályázati pénzhez segített volna egy találmányt is.

Az exállamtitkár egyébként egy ideig pihentette a telefonját a Pegasus-ügy kirobbanása után

Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#völner pál#korrupció

Címlapról ajánljuk