Belföld

Orbán Balázs és Daniel Freund összekaptak azon, hogy a Transparency, vagy a magyar kormány komolyan vehetetlen

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 13:52

A sorosozás sem maradhatott el.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, az EU legkorruptabb országának választott a Transparency International Magyarországot. A magyar kormány erre azzal reagált, hogy miért nem a brüsszeli korrupcióval foglalkozott a szervezet.

Most Orbán Balázs, a miniszterelnök stratégiai igazgatója is kifejtette véleményét a Twitteren. Azt írta: „Magyarország alacsony értékelést kapott egy olyan listán, amit egy Soros általl finanszírozott NGO készített. Micsoda meglepetés! Akad bárki, aki komolyan veszi őket?”

Erre válaszolt Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő, aki azt írta: „Szerencsére senki sem vesz komolyan már titeket”. A képviselő korábban, az rtl.hu-nak adott interjújában arról beszélt: „Orbán az elmúlt években kleptokráciává változtatta az országot, ahol a közpénz és az EU-s pénzek jelentős részét ellopják Orbán családtagjai és közeli barátai”.

Orbán Balázs legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor az MCC konferenciáján arról értekezett: „A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán / Daniel Freund irodája

#Belföld#transparency international#korrupció#twitter#orbán balázs#daniel freund

Címlapról ajánljuk