Horrorfolyosó a Péterfy Kórházban: „Kaptam egy sms-t attól a doktornőtől, aki itt dolgozik”Apró csoda a VII. kerületből: részben felújították a folyosót, aminek korábbi kinézetére szavakat találni is nehéz.
Belföld

Horrorfolyosó a Péterfy Kórházban: „Kaptam egy sms-t attól a doktornőtől, aki itt dolgozik”

rtl.hurtl.hu

2023. január 6. 9:05

Apró csoda a VII. kerületből: részben felújították a folyosót, aminek korábbi kinézetére szavakat találni is nehéz. 

December elején lehangoló videó került fel a TikTok-ra a Péterfy Sándor Utcai Kórház fül-orr-gégészetéről, illetve az oda vezető útról, amelyet omló vakolat szegélyezett. A horrorfilmes helyszínnek is beillő folyosót a videót készítő úgy kommentálta: „Igaz, hogy láttam egy hasonló felvételt a Facebookon keringeni, de én is felvettem nektek, mert sokan kérdezitek, hogy miért megyünk el Magyarországról? Hát ez az egyik ok, az egészségügy helyzete. És én is felvettem, hogy hogy jut el ma, 2022-ben Magyarországon egy beteg a fül-orr-gégészeti osztályra, ha ide, a Péterfy Kórházba kell mennie.” 

Cikkünk megjelenésének napján a Péterfy Sándor Utcai Kórház is reagált. Arról írtak, hogy az utcáról megközelíthető fül-orr-gégészeti járóbeteg-rendelés a felújított szakrendelő területén történik. A videóban szereplő alagsori folyosó egy mindössze 15 méteres szakasz, amely kizárólag a kórház belső udvaráról közelíthető meg, az utcáról nem, és a betegek nagy részének nincs is ellátási igénye ott, állították. Hozzátették: az említett szakasz a kórtermekhez vezet, az alagsori területen heteken belül festés és ajtócsere lesz.

Az első videó készítője csütörtökön újabb felvételt tett közzé a TikTok-on. Ebben arról beszél, hogy az eredeti videót azért törölte, mert nem akarta, hogy a videó vagy csatornája politikai csatározás helyszíne legyen.

„Képzeljétek el, kaptam egy sms-t attól a doktornőtől, aki itt dolgozik, akihez éppen igyekeztem, amikor az eredeti felvételt csináltam. Nagyon boldog ez az sms és nagyon kedvesen arról értesít engem, hogy ezt az alagsort és a bejáratot felújították. Igaz, hogy részben, de felújították és valószínűleg a mi videónknak is volt ráhatása és biztos, hogy közbenjárt abban, hogy ezt a felújítást elvégezték, úgyhogy én nagyon-nagyon örülök neki. Remélem, hogy az ott dolgozó orvosok is nagyobb kedvvel és jobb hangulatban tudnak elmenni dolgozni és átjárni ezen a részen" – fogalmazott a videó készítője, aki követőinek is köszönetet mondott, mivel minden megosztás, komment hozzájárulhatott ahhoz, hogy a felújítást, ha részben is, de elvégezték.

A friss videóban egyébként látszanak a korábbi képsorok a horrorfolyosóról:


Nyitókép: TikTok

 

#Belföld#egészségügy#felújítás#péterfy sándor utcai kórház#kórház#tiktok#ma

Címlapról ajánljuk