Belföld

„Sokan kérdezitek, hogy miért megyünk el Magyarországról? Hát ez az egyik ok” – horrorisztikus videót készítettek a Péterfy Kórházban

rtl.hurtl.hu

2022. december 7. 7:58

A videó készítője szerint rettenetes, hogy ilyen állapotokat engednek meg Magyarországon.

Lehangoló videó került fel a TikTok-ra a Péterfy Sándor Utcai Kórház fül-orr-gégészetéről, illetve az oda vezető útról. A videó készítője elmondja: nem javult az állapota, ezért kellett felkeresnie a rendelést. „Igaz, hogy láttam egy hasonló felvételt a Facebookon keringeni, de én is felvettem nektek, mert sokan kérdezitek, hogy miért megyünk el Magyarországról? Hát ez az egyik ok, az egészségügy helyzete. És én is felvettem, hogy hogy jut el ma, 2022-ben Magyarországon egy beteg a fül-orr-gégészeti osztályra, ha ide, a Péterfy Kórházba kell mennie” – kommentálja a magukért beszélő képsorokat azok készítője.

Hozzáteszi: ha nem tudta volna, ha a megmutatott bejáraton kell bemennie, nem mert volna bemenni az ajtón,

annyira félelmetes, horrorisztikus az egész környék és ehhez még társultak szagok és hangok és hát egyáltalán, ez az egész alagsor, amin keresztül kell menni, ez valami egészen borzasztó. És rettenetes, hogy ilyen állapotokat engednek meg itt Magyarországon, hogy idáig jusson egy kórház.

A videó készítőjét annyira meglepték a körülmények, hogy megkérdezte: biztosan jó helyen jár-e. Az alagsorból kiérve, a folyosón már emberibb körülmények várták, bár szavai szerint itt is volt kosz és lepukkantság.

Mindenesetre elkeserítő

– summázza a videó végén. 

Kérdéseinket elküldtük a kórháznak. Kora délután érkezett válasz a kommunikációs munkatárstól, dr. Sásdi Antal főigazgatóval egyeztetve:

Az utcáról megközelíthető fül-orr-gégészeti járóbeteg-rendelés a központi finanszírozással teljes egészében felújított szakrendelő területén történik.

A fül-orr-gégészetre vezető, a videóban szereplő alagsori folyosó egy mindössze 15 méteres szakasz, amely kizárólag a kórház belső udvaráról közelíthető meg, az utcáról nem, és a betegek nagy részének nincs is ellátási igénye ott. Az említett rövid szakasz a kórtermekhez vezet, melyek teljes egészében megújultak tavaly. Az érintett alagsori területen heteken belül festés és ajtócsere történik meg, a kapcsolódó felmérés már zajlik.

A Péterfy Kórházban a múlt évben állami forrásból megújult a teljes járóbeteg-rendelő, és a fekvőbeteg részen a folyosók és a kórtermek túlnyomó része, ami a két belgyógyászatot, az urológiai-, a sebészeti-, az intenzív osztályt, a fül-orr-gégészetet és a labort is magában foglalta.

Címlapról ajánljuk