Belföld

Pofátlanul csalhatott a végrehajtó: Schadl György felesége dátumokat hamisíthatott

rtl.hurtl.hu

2023. január 6. 5:28

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Gödöllői Ügyészség foglalkozik azzal, miként kerülhetett tizedáron végrehajtás alá olyan ember tulajdonrésze, akinek nem volt tartozása. 

Vajda Beatrix tíz éve vált el, ekkor visszakövetelte annak a péceli ingatlannak a felét, amit egykor ő ajándékozott volt férjének. Amikor a nő megtudta, hogy a férfi tartozásokat halmozott fel, és nem fizet, megpróbálta jogi útra terelni a dolgot, de hiába.

A végrehajtást a jelenleg letartóztatásban ülő Schadlné Baranyai Helga intézte a szintén letartóztatásban ülő férje, Schadl György irodáján keresztül. Vajda Beatrix szerint már akkor a tízszeresét érte a ház, de 38 millióért elárverezték. Az árverés nyertese a nyáron 450 millió forintért árulta a házat.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, valamint Völner Pál volt fideszes igazságügyi államtitkár ellen korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. A vádirat szerint Schadl 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a Völner Pállal kialakított korrupciós kapcsolata révén. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Vajda Beatrix a Blikknek mutatta be az iratot, amelyet már csatoltak a korábbi feljelentésekhez. Ezen egy évvel korábbi, 2020 májusi dátum szerepel a végrehajtási-árverési eljárás dátumaként, holott az ingatlant csak egy évvel később verték dobra, ez szerepel egy földhivatali érvényességi pecséten is. A lap szerint az iratról több aláírás, pecsét, tanú is hiányzik.

„Mivel én panaszt nyújtottam be, hogy tulajdonostársként ez jogtalan, ráadásul ennek a bíróság is helyt adott 2021-ben, egy ügyes húzással egy évvel visszadátumozták az árverést, mintha 2020 májusában jött volna létre az ügylet, ahol gyalázatos áron, 38 millió forintért lett új tulajdonosa a házamnak. Érdekes módon a földhivatali bejegyzés már 2021-es, vagyis egy évet vártak a bejegyzésre. Ez soha, egyetlen végrehajtásnál sem fordulhat elő, azonnal bejegyeztetik az új tulajdonost” – fogalmazott Vajda Beatrix, aki hozzátette: a két dátum közötti évben az ingatlannal kapcsolatban  bírósági keresetei voltak, sőt, közüzemi vitái voltak, ahol csak az járhatott el, akinek a neve szerepel az ingatlan tulajdoni lapján. Az irat véletlenül került a birtokába, nem foglalta le az ügyészség.

Sajnos az, hogy ezt a nagyon csúnya bakit, ami nem lehet véletlen, keresztül lehetett vinni a helyi bíróság és a földhivatal rendszerén is, ismét azt bizonyítja, hogy a korrupt végrehajtóknak a hatóságok tagjai között is voltak cinkosai, nem véletlenül vittek el az ügyészek minden iratot, ami a házammal kapcsolatos

– mondta. 

Ahogyan az RTL Híradó bemutatta: fel sem merült a korrupciós ügye miatt több mint egy éve letartóztatásban lévő Schadl György leváltása a Bírósági Végrehajtói Kar decemberi közgyűlésén.


Nyitókép: Google Street View

#Belföld#schadl györgy#végrehajtó#völner pál#fidesz

Címlapról ajánljuk