Gazdaság

76 millióért árulják a félmilliárdot érő péceli házat

rtl.hurtl.hu

2022. október 19. 7:38

A Gödöllői Ügyészség foglalkozik azzal, miként kerülhetett végrehajtás alá olyan ember tulajdonrésze, akinek nem volt tartozása. Ráadásul tizedáron.

Volt férje tartozásai miatt elárverezték a házat, aminek a fele Vajda Beatrix nevén volt. Az ingatlant három hónapja még 450 millióért árulták, ma már 76 millióért megszabadulna tőle az új tulaj, írta meg a Blikk.

Vajda Beatrix tíz éve vált el, ekkor visszakövetelte annak a péceli ingatlannak a felét, amit egykor ő ajándékozott a férfinak. Amikor a nő megtudta, hogy volt férje tartozásokat halmozott fel, és nem fizet, megpróbálta jogi útra terelni a dolgot, de szavai szerint senki nem törődött azzal, a háznak a fele az övé. 

A végrehajtást a jelenleg letartóztatásban ülő Schadlné Baranyai Helga intézte a szintén bebörtönzött férje, Schadl György irodáján keresztül

– mondta Vajda Beatrix a lapnak. Hozzátette: már akkor a tízszeresét érte a ház, de 38 millióért elárverezték.

A ház jelenlegi tulajdonosa, az árverés nyertese a nyáron 450 millió forintért árulta a házat. Ez az ingatlan ma 76 millió forintért elvihető. A hirdetés képei szerint valaki hatalmas károkat tett az ingatlanban. Vajda Beatrix szerint volt férje az új tulajdonos engedélyével a házban maradhatott, ő a lap korrábi cikkének megjelenése után azt írta a közösségi oldalán, ez az ő háza, és fel is gyújtja, ha így kárt okozhat. 

Baracz Vilmos, Beatrix jogi képviselője úgy tudja, jelenleg a Gödöllői Ügyészség foglalkozik azzal, miként kerülhetett végrehajtás alá ügyfele ingatlanrésze, ráadásul tizedáron. Csalás, okirat-hamisítás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt tett feljelentést, s most várja, hogy elrendeljék az ügyben a nyomozást.

#Gazdaság#pécel#tartozás#árverezés#schadl györgy#schadlné baranyi helga

Címlapról ajánljuk