Belföld

„Schadl így intézi azokat, akik nem úgy viselkednek, ahogy ő elvárja” – megszólalt az egyik beszervezett végrehajtó

rtl.hurtl.hu

2023. február 2. 9:50

Az is kiderült, hogy Schadl György Völner Pálra rendszeresen „apaként” hivatkozott.

A Telex cikkéből kiderül, hogy egy neve elhallgatását kérő végrehajtót hogyan szerveztek be Schadl Györgyék egy százmilliós, ködös üzletbe. A történet főszereplőjét, B.-t egy barátja, F. szervezte be egy bizniszbe, F. akkor Schadl György végrehajtó irodájában dolgozott.

F. azt mondta nekem, hogy el tudja intézni azt, hogy végrehajtó legyek, ennek azonban az a feltétele, hogy a leendő végrehajtói irodám osztalékának a felét neki kell, hogy kifizessem

– mondta B. a gyanúsítotti vallomásában. A férfi végül belement az üzletbe, így lett Schadl–Völner-ügy egyik gyanúsítottja. B. állítása szerint F. megmondta, melyik öt helyre pályázzon, majd már a válasza előtt elmondta, hogy jó eséllyel melyik városban lesz a helye.

A megegyezés azonban időközben változott, kiderült, hogy F. már nem az éves osztalék felét kéri B.-től, hanem az összes osztalék kétharmadát feleznék el, a fennmaradó harmad pedig teljes egészében Schadl Györgynek kellene mennie.

Én ekkor már úgy éreztem, hogy nem tudok ebből kiszállni, így ezeket a feltételeket elfogadtam

– mondta a vallomásában B., aki saját elmondása szerint közvetlenül nem beszélt Schadl Györggyel, csak egy társaságban voltak, ahol általános szakmai ügyeket vitattak meg.

B. 2017-ben egy F.-től kapott kölcsönből beindította az irodáját, de az összeget vissza tudta adni. 2018-ban B. egykori barátja, F. azt mondta, hogy szüksége volna pénzre, azért osztalékelőleget kellene kivenni a B. cégéből. Schadl F.-en keresztül megüzente, hogy ezentúl a pénz harmada Völner Pálhoz jut, Schadlé maradt további harmadrész, a maradékon osztalékon pedig háromnegyed-egynegyed arányban osztozik F. és B. 

Ekkor már tartottam dr. Schadl Györgytől, hogy a kapcsolatai és a befolyása segítségével esetlegesen bosszút tud rajtam állni, amennyiben ellenszegülök

– mondta B. miután lényegében kiforgatták a bizniszből.

B. pénzt mindig készpénzben vette fel a banktól, eleinte egy összegben, majd később már részletekben, és adta át F.-nek a nagyobb részét. Papírt nem írtak az átadásról, tanúk sem voltak. A Telex cikkéből kiderül, hogy nem kis összegekről van szó. B. 2018-tól 50-100 millió forintot szállított Schadléknak évente. B. egy idő után attól tartott, hogy ha nem fizet, akkor Schadl ellehetetleníti a végrehajtói munkáját. F. állítólag tett is erre vonatkozó utalásokat:

Schadl így intézi azokat, akik nem úgy viselkednek, ahogy ő elvárja.

– mondta F. B.-nek. De F. olyanokat is elárult, hogy

Dr. Schadl György szavajárása közé tartozott az, hogy »Alaptan: Aki nem hajlik, az törik«

Az is kiderült, hogy Schadl kifejezetten bosszúálló típus és hogy Völner Pált apának szokta nevezni.

B. az ügyészségszerint 2018-tól 2021-ig 190 millió 575 ezer forintot fizetett ki F.-nek.

B.-t 2019-ben Schadl áthelyeztette, hogy helyettesítsen hasonló üzleti feltételekkel egy másik körzetben, majd pár hónap múlva egy kedélyes ebéden Schadl bemutatta neki a körzet új végrehajtóját. B. szerint borzasztó volt a helyettesítés, mire az új végrehajtó azt mondta, hogy

reméli, Voldemort nem fogja arra kérni, hogy ő is helyettesítsen.

Az állóvizet a 2021. november 5-i házkutatás kavarta fel, B.-t egy ismerőse figyelmeztette, akinek a férje ismert egy végrehajtót Schadl köreiből.

Idetettek egy papírt, hogy olvassam föl neked. A főnököd azt üzeni, hogy személyesen találkozz XY-nal (F. élettársával), azonnal szerezzenek ügyvédet.

– mondta a nő B.-nek.

A nyomozás során az egyik végrehajtó-helyettes a főnökéről azt mondta: „A 110 milliós osztaléknál fültanúi voltunk, amikor a Budapest Banktól felhívták, hogy miért készpénzben vette ki ezt a nagy összeget, amire ő felháborodott, hogy mi köze ehhez a banknak.”

Schadl eltűnése után a végrehajtó többször is az iroda különböző részein hagyta a telefonját, amire a kollégái azt hitték, hogy véletlen, de rájöttek, hogy attól fél, lehallgatják. Végül a végrehajtó is eltűnt.

– idézi a lap kihallgatott helyettest.

Egy a végrehajtói kar hivatalának magas pozícióban lévő munkatársa azt mondta, 2016–2017 körül lett neki világos, hogy Schadl minisztériumi kapcsolata Völner Pál.

Teljesen egyértelmű volt számomra, hogy a pályázatokkal kapcsolatosan az elejétől kezdve az ő szava a döntő.

– mondta a munkatárs, aki szerint abban is megnyilvánult a befolyásuk, hogy formálisan a hivatal feladata volt meghatározni, hogy hova írjanak ki pályázatot, de valójában ezt is Schadl és Völner döntötte el.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#maffia#biznisz#végrehajtó

Címlapról ajánljuk