Belföld

„Az szerintem f*sza” – dicsekedett spanyol luxusingatlanjával Schadl György

rtl.hurtl.hu

2023. február 2. 5:30

Kétszázezer euró, hetvenmillió forint – az árat is elárulta a végrehajtói kar letartóztatott elnöke.

Mint az a Schadl Györgyöt és a Völner Pált érintő bűnügy nyomozati aktáiból kiderült,  az elmúlt években mintegy 775 millió forint értékben összesen húsz lakás, ház, nyaraló, üzlethelyiség tulajdonosa lett Schadl, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke és a felesége, írja a Blikk.

A húsz ingatlan között egy spanyolországi apartman is van, egy La Manga-i, tengerparti lakás, amiért a nyomozati anyagok szerint Schadl György 35 millió forintot fizetett, de egy hangfelvételen az elnök 70 milliót emleget, írja a lap.

A  lap birtokába került hangfelvételeken Schadl így dicsekszik R. nevű haverjának a luxuslakáról:

R.: „Milyen volt Spanyolország, doktor úr?”

Schadl: „Szupi, minden szupi, kérlek.”

R.: „Milyen a ház vagy a lakás?”

Schadl: „Az szerintem f.sza.”

R.: „Hadd kérdezem már meg, hogy ott, az V. kerben, meg itt a nagyon menő dolgok… meg a XIII. ugyanabban az értékben milyen lakást kapnál? Gondolom a kilátás sem ilyen, ugye?”

Schadl: „Igen, félmillió euróért olyan tengerparti villa van, hogy besz.rsz.”

R.: „Arra már te is azt mondod, hogy ellaknál, nemhogy H. ellakna ott?”

Schadl: „Abban igen, félmilliósban ellakna… A miénk vízparti, előtte három medence, két darab jakuzzi, maga a tenger, teniszpálya tartozik hozzá, mélygarázs van, normál körülmények, három szoba, egy fürdő, egy terasz… Kétszázezer euró, hetvenmillió forint… Én mondom, szívesen lennék nyugdíjas La Mangán. Nekem nagyon tetszett.”

A lap emlékeztet rá: a megszerzett lakásokat elveszítheti Schadl és neje, hiszen azokat a nyomozás során zár alá vették.

Pénzt nem, csak italokat ajándékozott Völner Pál egykori államtitkárnak – ezt vallotta a végrehajtói kar korrupcióval vádolt elnöke. Erről az rtl.hu írt Schadl György birtokukba került vallomása alapján. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#völner pál#korrupció

Címlapról ajánljuk