Belföld

Súlyos baleset: összeütközött két 4-6-os villamos a Boráros térnél

rtl.hurtl.hu

2022. december 19. 20:31

Mindkét villamos kisiklott, hatan megsérültek, egyikük súlyosan.

Ráfutásos balesetet szenvedett két villamos Budapest IX. kerületében, a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében, a pesti hídfő lejárójánál – közölte hétfő este 9 után a katasztrófavédelem.

Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is. Az Országos Mentőszolgálat később azt közölte, hogy hatan sérültek meg a balesetben, közülük egy ember – a villamosvezető – súlyos, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Súlyos baleset: összeütközött két 4-6-os villamos a Boráros térnél
MTI/Mihádák Zoltán

Az elhúzódó műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította..

A Telex az egyik olvasójára hivatkozva este 10 előtt azt írta, hogy egy sérültet már elszállítottak, a sofőr állapota pedig akkor még bizonytalan volt, őt sokáig próbálták kiszabadítani. A két villamos a Széll Kálmán tér felé tartó irányban szaladt egymásba egyelőre ismeretlen okból.


A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő este a honlapján azt írta, hogy a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A 6-os villamos a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem jár.

A Telex tudósítása a helyszínről:

 

Nyitókép: Facebook

#Belföld#4-es-6-os#villamos#ütközés#baleset#boráros tér#bkk#bkv

Címlapról ajánljuk