Belföld

Orbán Viktor nem árulja el, mekkora a rezsije, véget ér a dzsungelben bontakozó románc, Boros Marci megmutatja barátnőjét – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 18:03

Hadházy Ákos a múlt hét vége óta kitart az MTVA székház előtt. Kiköltözésével a közmédia kormánypárti elfogultságára akarja felhívni a figyelmet. A rezsiválság már az élet szinte minden területére kihat, több művészeti intézmény, így a világhírű Győri Balett fennmaradása is kérdésessé vált. Mindeközben kincsek kerülnek elő a 25 éves RTL archívumából, és dübörög az X-Faktor. A múlt héten újabb két versenyzőnek kellett távoznia, akik elmondták, szerintük kinek kellene megnyerni az idei tehetségkutatót. A dzsungelben sem volt hiány izgalomból, Merci miatt hatalmas veszekedés robbant ki a celebtáborban, és Nini Gergőnek adott ajándéka is bonyolította a dolgokat.

Rezsi, infláció, Lex Megdöglesz

Az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort szerdán ellenzéki képviselők kérdezték a parlamentben. Nem akarta megmondani, hogy mekkora rezsit fizet, de azt ígérte szerdán a Parlamentben, hogy a felesége a jövő héten elküldi a kimutatást a Momentumnak. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a szociális ellátáshoz kapcsolódó, általa Lex Megdöglesznek titulált törvénymódosításokról kérdezte a miniszterelnököt, aki kikérte magának, hogy „egy törvény azt szabályozná, hogyan döglenek meg honfitársaink”.

 

Legalább 15 százalékkal drágulhatnak a temetések januártól – ezt mondta az RTL Híradónak egy temetkezési vállalkozó. Főként az energiaárak emelkedésével indokolta a drágulást, de azt mondta, a magas infláció és a forint leértékelődése miatt szinte mindennek felment az ára, ami a temetéshez kell. A legnagyobb mértékben a hamvasztás ára emelkedhet, mert az ezzel foglalkozó vállalkozások akár tizenháromszoros áron kaphatnak energiát a korábbiakhoz képest.

 

A rezsiválság már az élet szinte minden területére kihat, így a kultúrára is: a világhírű Győri Balett az év végig ugyan zavartalanul működik, de januártól kérdéses a folytatás. Ezzel ötven ember megélhetése vált bizonytalanná. A táncműhely folyamatosan tárgyal az önkormányzattal és a szponzoraikkal.

 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő már el is kezdett spórolni a rezsin, hiszen múlt hét vége óta az MTVA székháza előtt sátrazik. A független országgyűlési képviselő a közmédia kormánypárti elfogultsága ellen is tiltakozik akciójával. Szerinte az állami média stábja reggeltől estig kamerával figyeli. Az MTVA szerint Hadházy Ákos nem mond igazat, mert ők csak a hírérték szempontjából értékelhető aktivitásait veszik fel. A képviselő azt állítja, hogy ennek ellenére az állami média riportere még nem kérdezte meg, és a tiltakozásáról sem számoltak be.

 

Ez történt az X-Faktor második élő show-jában

Boros Marci megmutatta párját, Mihályfi Luca édesapja pedig versenyt futott az idővel, miután színházi előadása után sietett az X-Faktor stúdiójába. Bodrogi Enikő édesanyja már előre megvette az összes élő show-ra a repülőjegyet, Helfy Alexa pedig a színfalak mögött sírt. Íme az X-Faktor második élő show-jának legizgalmasabb színfalak mögötti pillanatai, amiket a Fókusz stábja követett figyelemmel.

 

Mihályfi Luca, Solyom Berni és Kiss Kevin egyenes ágon jutottak tovább a harmadik Élő show-ba, ám a többiek sorsa a nézők kezében volt. 

 

Az X-Faktor második élő show-jának kiesőit látták vendégül a Reggeli műsorvezetői. Serbán Szebasztián és Boros Marci a tehetségkutató alatt szerzett élményeikről és jövőbeli terveikről is meséltek. Azt is elárulták, szerintük kinek kéne megnyernie az X-Faktort.

 

Durva balhé és szikrázó levegő a celebek lakta dzsungelben

Merci súlyos szabályszegése olyan vitához vezetett a táborlakók között, amilyenre még nem volt példa. A dzsungel zengett a hangos veszekedéstől, de a kedélyek nem csillapodtak azután sem, hogy Merci bocsánatot kért.

 

Nini félreérthető ajándéka után Gergő kíváncsi volt rá, hogy lehet-e a románcukból több is, ezért amikor leoltották a villanyokat, a fiú akcióba lendült. Hogy sikerült-e elérnie a célját, kiderül a videóból:

 

Turbékolásuk azonban nem tarthatott sokáig, hiszen a nézők egy olyan versenyzőt küldtek haza, akinek a távozása nemcsak a saját, de egy másik táborlakó szívét is biztosan összetörte:

 

25. szülinapját ünnepli az RTL, ennek alkalmából sorozatunkban összegyűjtöttünk néhány emlékezetes felvételt. 10 éve ezek voltak az év legviccesebb pillanatai az RTL Híradó szilveszteri adásában. Volt, hogy a Híradó riportere egy percen át tette fel kérdését a türelmes interjúalanynak, mégsem belőle lett a 2012-es Híradók legendás mémszereplője, hanem a dühös pizzafutárból, aki, mint tudjuk, viszi „a retkes pizzát a sok gyökérnek”.

 

Jöhet jégeső, orkán erejű szél vagy 45 fok, egy vérprofi időjárás-jelentőt semmivel sem lehet kizökkenteni. Kivéve persze, ha apró lábain egy tacskó döcög be a díszletbe – na, arra nem lehet felkészülni. Az alábbi veszélyesen cuki jelenetet is az RTL születésnapja alkalmából elevenítettük fel:  

 

Az elmúlt évtizedek egyik nagy pillanatát hozta el A Konyhafőnök zsűritagja, amikor a Celeb vagyok, ments ki innen! korábbi évadában szerepelt.  A műsorban gyakran öntöttek pókokat és egyéb nyalánkságokat a játékosok fejére, Zének azonban mégsem ez okozta a legnagyobb kihívást, ő egy fiatal lánytól fagyott le.

 

Péntek este a negyedik, egyben utolsó évaddal véget ér a Keresztanyu. A sorozat Janija és Márkja, vagyis Kenderes Csaba és Kékesi Gábor ugyanazért a nőért harcolnak, a való életben viszont annyira jó barátok, hogy a verekedős akciójelenetek forgatása is kihívást jelentett számukra. A Reggeliben felidézték kedvenc jeleneteiket a Keresztanyu történetéből:

 

A szintén végéhez közeledő Éjjel-Nappal Budapestben sem volt hiány izgalmakból. „Hálás vagyok a sorsnak, életem végéig veled szeretnék maradni” – vallotta be érzelmeit Lali a koncert után, majd végre feltette Virágnak a nagy kérdést.

 

A Lánchíd oroszlánjainak megszólalásig pontos mását három héten át építette nyolcvan ember. Készítője, Dóczy Balázs a világ 27 hivatalos Lego-építőmesterének egyike, de ekkorát, mint a Lánchíd oroszlánja, még sosem épített.

 

 

#Belföld#a hét videói#infláció#rezsi#Győri Balett#hadházy ákos#X-Faktor#élő show#rtl25#celeb vagyok#ments ki innen!

Címlapról ajánljuk