Belföld

Így álltak ki tanáraikért pénteken egy óbudai gimnázium diákjai – videó

rtl.hurtl.hu

2022. október 7. 14:05

A pedagógusok megkapták a tankerülettől a figyelmeztető levelet, a tanulók reagáltak.

Megérkeztek az iskolába a fenyegető levelek.

Ezzel osztotta meg Facebook-oldalán a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy miként reagáltak az Óbudai Gimnázium tanulói, amikor tanáraik megkapták a sok helyre kiküldött, névre szóló levelet, amiben a tankerületeket arra figyelmeztetik a tiltakozó tanárokat, hogy kirúghatják őket, ha folytatják a demonstrálást. 

Az rtl.hu úgy tudja, hogy a tankerület a sztrájk és polgári engedetlenség napján, október 5-én iskolába nem menő diákok listázására is felszólította az Óbudai Gimnáziumot.

Mint az alábbi videón látható, a diákok látványos akcióval tiltakoztak a történtek ellen: összeálltak az ellenállás jelébe, és tapsolás mellett azt skandálták, hogy „nem hagyjuk!”.

Péntek reggel több száz ember támogatása mellett mentek a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai a tankerülethez, hogy személyesen vegyék át a névre szóló levelüket. Az illetékes ugyanis korábban az igazgatóval akarta átadatni a fenyegető hangvételű levelet, amelyet országszerte kiküldtek renitens tanároknak. Az erről szóló beszámolókat ide kattintva tudja elolvasni. 

Nyitókép: Facebook / PDSZ

#Belföld#tanárok#pedagógusok#pdsz#tanársztrájk#diákok#óbudai gimnázium

Címlapról ajánljuk