Belföld

Fociklubokat fenyegető rezsidémon, Putyin újabb háborús lépése és rengeteg sírás a Nyerő Páros villájában – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. október 1. 16:05

Lélegzetvisszafojtva várják a telet az önkormányzatok, gondban a vendéglátósok, és ha mindez nem lenne elég, már a fociklubokat is a rezsidémon fenyegeti. Szerencsére ők a tao-támogatást is fordíthatják rezsire, erről egyébként a bíróság korábban már kimondta, hogy közpénz. És ha már közpénz, úgy tűnik, alkalmas a jelenléti oktatásra egy olyan iskola, amin nincsen rendes tető. A parlamentben közben megkezdődött a munka, Orbán Viktor szerint például a magas enerigaárakért azok a szankciók a felelősek, amelyeket Magyarország is megszavazott. Bár kisebb, mint a parlament, a Nyerő Páros villájában is zajlik az élet, a héten sírástól volt hangos az épület. Az X-Faktor stúdiója pedig a csodás tehetségektől. Íme a hét videói.

Kiművelt emberfők sokasága

Penészes és omladozó falak, lyukas tető fogadta a tanárokat és a diákokat a gödöllői Török Ignác Gimnázium épületében. Ilyen körülmények között kellene oktatni és tanulni, miután beázott a tanintézmény. Az alábbi videón az áldatlan állapotokat láthatják.


Csütörtök estére eldöntötték, hogy a diákokat három különböző oktatási intézménybe helyezik el, az épületben nem marad senki. A gimnázium diákjai nem akartak tovább az épületben ülni, ezért kivonultak és hazamentek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszertől egyébként aznap délelőtt a kormányinfón megkérdezték, át lehetne-e térni az online oktatásra, de azt mondta, nem ismeri a gödöllői iskola helyzetét, és csak legvégső esetben kell digitalis oktatásra áttérni. Úgy tűnik, az iskolában itt még nem tartottak. 

Lecsapott a rezsidémon

Bár a budapesti, Mogyoródi úti kollégium nincs beázva, mégis bezár hétvégente, mert – egy szülő szerint – nem tudják fizetni a rezsiköltségeket. A diákoknak pénteken délután négyig elk ell hagyniuk az épületet, csak vasárnap délután térhetnek vissza. Addig meg mehetnek, ahova tudnak.


Számolnak a fociklubok is, a Magyar Labdarúgó Szövetség azt tanácsolta, hogy a tao-támogatásból fizessék a rezsit. Gulyás Gergely szerint is jó ötlet, de nem tervezik, hogy más ágazatoknak is lesz ilyen lehetőségük. A sportközgazdász szerint viszont így sok klub és önkormányzat kerülhet nehéz helyzetbe.


Gulyás Gergely arra sem lát esélyt, hogy az önkormányzatok hatósági áron kapjanak energiát – ezt az RTL kérdésére mondta a kormányinfón. Ugyanakkor a fideszes Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, és Karácsony Gergely főpolgármester is úgy gondolja, elkerülhetetlen, hogy az energiaválságban a kormány támogassa a településeket. Hogy milyen mozgásterük maradt így az önkormányzatoknak, az a Híradó riportjából kiderül.


Az éttermek nyakába is plusz költségek szakadtak, és a vendéglátósok azt mondják, nem terhelhetik tovább a vendégeikre a plusz költségeket, mert egyszerűen nem lesz aki betérjen hozzájuk. Legalábbis a magyarok közül, ugyanis a forint gyengülése miatt a turisták most dőzsölhetnek tovább Budapesten. Hogy hogyan tovább, arról a Fókusz forgatott a héten riportot.


A fűtési szezonra sokaknak jönne jól a kormány által ígért olcsóbb tűzifa, de nem könnyű hozzájutni.  Monoron például esőben álltak sorba az emberek órákat. A kormány szerint viszont minden rendben, Gyulás Gergely például arról beszélt, egyedül a Pilisi Parkerdőtől kaptak olyan visszajelzést, hogy gondok vannak. 


A jelek szerint jól elbántak egy zuglói társasház lakóival is, akik két hónapra gáz nélkül maradhatnak, miután az MVM levágta őket a hálózatról, majd kiderült, hogy vissza már nem tudják kötni őket, mert probléma van a rendszerrel. A közös képviselő nem érti mi a gond, hiszen alig egy éve végeztek gázbiztonsági vizsgálatot az épületen, és akkor mindent rendben találtak.

A közügyek állása

Közben hétfőn megkezdődött az országgyűlés őszi ülésszaka. Orbán Viktor felszólalásában arról beszélt, hogy amikor az Európai Unió az oroszokat bünteti az energetikában, az olyan, mintha a törpe szankcionálná az óriást. Az ellenzéki pártok azzal szembesítették a miniszterelnököt, hogy ő is megszavazta a szankciókat, és hogy nem kínál alternatívát, amikor az uniós intézkedéseket bírálja.


Tüntetők jelentek meg a héten a Parliament előtt, az abortusztüntetésen civil szervezete képviselői, aktivistái szólaltak fel a szívhangrendelet ellen. Azt, hogy mit mondtak, itt nézheti meg, és a tüntetésről forgatott videónkban pedig a résztvevők elmondják, miért döntöttek úgy, hogy utcára vonulnak. 


A témában írt cikkünket is ajánljuk, ebben egy 17 évesen abortuszon átesett anya mesélt arról, milyen sors várt volna rá, ha évekkel ezelőtt másképp dönt.

Viharok

Exkluzív interjút adott a héten a Fókusznak Szilágyi Liliána. Az úszó őszintén vallott arról, milyen volt újra látnia az apját, akit testi, lelki és szexuális bántalmazással vádol. Elárulta, miért nem fontos már neki az apja sorsa, és mit üzen a testvérének.


Brutális hurrikán érte el az Egyesült Államokat, ami hatalmas pusztítást végzett, milliók maradtak áram nélkül. Rémisztő videókon mutattuk be a kinti körülményeket ebben a cikkünkben, ahol azt is megnézhetik, milyen tengeri állatot sodort egy békés kisváros utcáira a hurrikánnal érkező áradás. A Híradó riportjában látható képek is önmagukért beszélnek, ráadásul egy kint élő magyar az alábbi videóban első kézből mondta el a tapasztalatait. 


Az egész világot foglalkoztatja az Északi Áramlat gázvezeték megrongálása. Hogy pontosan mi történt, nem tudni. A meghibásodást a szakértők egyértelműen kizárták, ráadásul a svéd szeizmológiai központban egy 2,3 erősségű földrengéshez hasonlító robbanást észleltek. Az Európai Unió szerint egyértelműen szabotázs történt.


Miközben szivárog a gáz a Balti-tengeren, Vlagyimir Putyin a megszállt ukrán területek Oroszországhoz csatolásáról szóló törvényt írt alá pénteken. Az elszakadásról rendezett kamunépszavazások érvényességét Moszkván kívül senki nem ismeri el, az Európai Unió válaszlépésként újabb szankciókkal sújtaná Oroszországot.

Munkaügyek

Most pedig evezzünk könnyedebb vizekre. Sokakat érdekelt a Balogh Levente által ajánlott álommunka, a vállalkozó, üzletember elnöki asszisztens keres magának az RTL vadonatúj reality műsorában. A győztes hárommillió forintos havi fizetést kap, felső középkategóriás autót, telefont és cafeteriát is. 


Sírásoktól és konfliktusoktól volt hangos a Nyerő Páros villája. Kiesésük után Lotfi Begi a Reggeliben tette egyértelművé, hogy nem akar közös zenét Bécivel. 

Dráma és sírás minden mennyiségben

Lotfi Begiék kiesése után Tóth Bence sírásban tört ki, ami még feleségét is meglepte. 


Nem telt el sok idő, míg Hódi Pamela is sírásig fajuló vitában találta magát Muri Enikővel, igaz, félrevonulva igyekezett kiadni magából a felgyülemlett feszültséget.


Óriási balhéba torkollott egy esti feladat is, Béci és Szabi között robbant a bomba.

A legfontosabb étkezés

A Reggeli műsorvezetőivel ébredtünk ezen a héten is, Nádai Anikó például a kisfiával töltött első hónapokról mesélt.


A Konyhafőnök sztárjai pedig egymással évődtek a stúdióban, Zé nem bírta ki, hogy ne szóljon be Rácz Jenőnek az apaságról, mire azt kapta válaszul, hogy jobb, ha összeszedi magát, mert a végén még kifogy az időből.


Bíró Ica nem tud megélni a nyugdíjából, a folytatódó kálváriájáról a Reggeliben mesélt, ahova egy 24 órás recepciós műszak után érkezett, éppen csak hazaért felfrissülni. 


Fazekas Vivien pedig beadta a válási papírokat, és arra kérte Molnár Gusztit, soha többé ne keresse. 

Példaképek

Fergeteges pillanatokat tartogatott az X-Faktor is a számunkra. A múlt szombati válogatón sokakban hagyott mély nyomot Csuka Mónika produkciója, aki egyedül neveli 13 éves autista fiát. 


És Gazdag Máté produkciója is lehengerlő volt, aki gyakorlatilag az X-Faktor színpadán írta meg a slágerét.


És hogy mi minden maradt ki a műsor válogatóadásaiból, abból a Fókusz mutatott gyűjtést. 


 

#Belföld#ma#gödöllő#iskola#beázás#rezsicsökkentés#tao#foci#szilágyi liliána#Nyerő Páros#X-Faktor#orbán viktor

Címlapról ajánljuk