Belföld

277 ezer forintos tartozás miatt akartak kilakoltatni egy fogyatékos nőt, az utolsó pillanatban mentették meg

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 27. 20:18

Gyakorlatilag percek alatt dobták össze neki a pénzt.

Megállította egy súlyos fogyatékossággal élő újpesti nő kilakoltatását A Város Mindenkié (AVM) nevű civil szervezet, írja a Mérce. A lakosnak 277 ezer forintos tartozása volt, ezért rendelte el a kerület vagyonkezelője a kilakoltatást.

A reggel 9-re tervezett lakáskiürítés előtt negyven perccel értesült az AVM, így gyorsan kellett cselekedniük. Végül a Menhely Alapítvány oldotta meg a helyzetet, aminek van egy „egyedi támogatási programja, ami fővárosi forrásokból működik, és aminek célja, hogy segítse a hajléktalanságból való kilépést. Másik célja pedig, hogy rászoruló, lakhatási szegénységben élő emberek ne váljanak hajléktalanná.”

Végül ebből az összegből ajánlották fel, hogy kifizetik a lakos tartozását, amit a vagyonkezelő el is fogadott, és a kilakoltatás leállt. A szervezet képviselője azt mondta:

Ez nagy siker, de ami felháborító, hogy egy létminimum alatti jövedelemből élő, közfoglalkoztatott, súlyos fogyatékossággal élő, rászoruló újpesti lakost, ha nem értesülünk utolsó pillanatban az AVM-nél az ügyről, gondolkodás és bármiféle szociális segítség felajánlása nélkül utcára tett volna az önkormányzat.

Jámbor András képviselő posztja szerint a helyszínen ott volt ő, valamint Tordai Bence képviselő és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes is.

Nyitókép: Jámbor András / Facebook

#Belföld#kilakoltatás#újpest#civil szervezet#tartozás#Jámbor András#tordai bence

Címlapról ajánljuk