Belföld

Három elhunyt maradványait cserélték össze Szolnokon, a rendőrség szerint ez nem bűncselekmény

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 29. 6:27

Az egyik elhunyt lányát telefonon arról tájékoztatták, hogy édesanyja jól van, ekkor azonban az idős asszony már életét veszthette. 

A hatóság álláspontja szerint nem bűncselekmény, hogy a kórházban elcserélték egy másik beteggel, majd elkeverték egy idős asszony hamvait, így az ügyben megszüntették a nyomozást, számolt be a Blikk.

Az elhunyt lánya a lapnak elmondta: édesanyját tavaly novemberben szállították a Covid-osztályra, telefonon mindennap érdeklődött az állapota felől. Megnyugtatták, hogy jól van, átszállították a krónikus osztályra. 

Végre bemehettem, amikor azt láttam, hogy az ágyban, ahova kísértek, nem az anyukám fekszik. Az orvos nem hitte el, hogy a néni nem az anyám, csak akkor változtatott az álláspontján, amikor egy rendőr jelenlétében a telefonomban megmutattam neki anyu képét. És ez még csak a kálváriánk kezdete volt 

– fogalmazott az összetört hozzátartozó, aki hozzátette: senki nem tudta kideríteni, hogy az édesanyja hol van, egyáltalán él-e még, így bement a főigazgatóhoz. Kiderült, hogy édesanyja valószínűleg már a Covid-osztályon meghalt, miközben őt mindennap megnyugtatták, hogy jól van. 

Az asszony korábban részletesen beszélt megpróbáltatásairól:


A szolnoki kórházban közölték vele, hogy

három beteg hamvait összecserélték, és édesanyját valaki már eltemethette. 

De hogy ki, arra a mai napig nincs válasz. A rendőrség nyomozást indított. A Blikk megszerezte a rendőrség határozatát, melyben a nyomozás megszüntetésről döntenek. A hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indította az eljárást az ügyben. Szakértőt rendeltek ki, aki megállapította: a betegcsere nem járult hozzá Cs. Miklósné halálához, súlyos állapota és kísérő betegségei, valamint a Covid-fertőzése miatt halála bekövetkezett volna. Az intellektuális közokirat-hamisítás vétsége pedig azért nem megalapozott, mert a halott vizsgálati iratát kiállító orvos a már korábban rögzített beteg adataiból dolgozott.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#koronavírus#elhunyt#csere#kórház#egészségügy

Címlapról ajánljuk