Belföld

Orbán Viktor fajok keveredéséről beszélt, a családok meg a rezsiárakról, aztán előkerültek a sátáni exek – ezek voltak a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. július 30. 14:50

Egész héten csak kapkodtunk a fejünket, hol Orbán Viktor tusnádfürdői beszédének mondatai, hol a rezsiárak miatt, és celebjeink viharos életéről még nem is beszéltünk. Vibrátor, gyémánt fülbevaló, legtöbbet érő híresség. Most aztán egyáltalán nem unatkoztunk a héten.

Demográfia, gender, migráció

A külföldi sajtót is foglalkoztató tusnádfürdői Orbán beszéd szerint a világ tartozik nekünk, és ezt a tartozást be fogjuk hajtani. Az, hogy miért és mivel tartozik még nem derült ki, de az igen, hogy a kormányfő szerint a magyarok nem akarnak „kevert fajúvá” válni.


Az elhangzottak komoly aggodalmat keltettek a zsidó közösségekben. A MAZSIHISZ elnöke találkozót is kért, hogy személyesen tisztázhassa Orbán Viktorral a szerinte hangulatkeltésre alkalmas, félresikerült mondatokat. 


A beszéd hatására lemondott Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott, aki civil kezdeményezést indít, mert ha szerinte a gazdasági válsággal és az elkeseredéssel ötvözve olyanokat lehet mondani nyilvánosan, mint a kormányfő Tusnádfürdőn, akkor el fog szabadulni a pokol. Szerinte ez egy tisztán náci beszéd volt. 


Pénteken aztán Hegedüs Zsuzsa megbocsátott Orbán Viktornak, aki egy nappal korábban arról beszélt, félreérthetően fogalmazott. A jól fizető tanácsadói állását azonban nem kérte vissza.

„Lehet, hogy a gázt nem is fogjuk bekapcsolni”

Magas rezsiszámláktól tartanak a magyar családok miután bejelentették a rezsicsökkentés részleges eltörlését. Van, aki attól fél, hogy akár havi 600 ezer forintot is kell majd fizetnie a gázért, ha nem akar megfagyni a családi házukban.


A kormány adatai szerint 1 millió 400 ezer áramfogyasztónak és 900 ezer gázfogyasztónak nőhet a számlája augusztustól. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint viszont jóval több érintett lehet. 


Európa legdrágább gázárát kell megfizetni augusztustól Magyarországon az átlag fölött fogyasztóknak. Míg Magyarországon 747 forint lesz az átlagos fogyasztás fölött a gáz köbmétere, addig Németországban jelenlegi árfolyamon 550 forint. Szijjártó Péter szerint ennyire tudták megóvni az embereket.


Nem csak a magyar családok számolgatnak, hogyan jöhetnének ki jobban a fizetésükből, a fiatalok homlokán is sűrűsödnek a ráncok. Azok az egyetemisták, akik szülői támogatás nélkül keresnek albérletet Budapesten kilátástalannak érzik a helyzetüket.


A sok rossz hír mellett talán egy kis vígasz, hogy az idei Pride-on a kánikula ellenére is rengetegen vonultak. És a felszólalók a nyitottság és boldogság ünnepének nevezték a Budapest Pride Felvonulást.

Nem maradtak el a tüntetések és a hídfoglalások sem

Több tüntetés is volt Budapesten a héten, a katatörvény szigorítása miatt. Pénteken az Erzsébet-hidat foglalták el a demonstrálók, hétfőn demokrácia feliratú koporsót vittek a Parlament elé és szimbolikusan eltemették álmaikat. A hétfői tüntetésen három nővel szemben intézkedtek a rendőrök, mert túl lassan mentek át a zebrán, feljelentették őket.

Sztárok, sztorik

Mihez kezdenénk a szomorú, búskomor, elinflálódott hétköznapjainkban sztárjaink bolondozása nélkül? Ugye, hogy semmit! De, szerencsére itt vannak ők, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra. Mindjárt mutatjuk is Miller Dávid és és Kabát Peti „tortilla challenge”-ét.


Fluor Tomi a Fókusznak mesélt azokról az exeiről, akiktől jobbnak látta teljesen elszakadni.


Bár Fluor inkább elszakadna, Schobert Norbi a szemébe nézne Béres Alexandrának, akit azzal vádolnak, hogy lejárató kampányt indított a fitneszguru ellen.


A pénz nem boldogít, de amit veszünk rajta az annál inkább. Hát, ha még kapunk valami szépet! Gáspár Lacit nem kisebb ajándékkal lepték meg, mint egy személyre szabott, gyémánt fülbevalóval. Forró Viktória ékszertervezőt az énekes lila színű sportkocsija ihletett meg.


Ezt a celeb létet nem lehet megunni. Lil G például nemrég tért haza Dubaiból. A fiatal énekes pihenését még az se rontotta el, hogy az egyik storyjában egy intim tárgy is ott maradt a háttérben. Nem érti, hogy miért kellett ezt annyira felkapni, szerint semmi extra nincs abban, hogy 21 éves felnőtt nőként van otthon vibrátora.


Celebek, hírességek, ismert emberek – de mennyit érnek? A Forbes magazin 2022-ben is nekilátott, hogy osztályozza a magyar celebvilág krémjét, a legjobb 20 között több RTL-es híresség is felbukkan. Fördős Zé a legkedveltebb, Rácz Jenő pedig először került fel a listára.


És ha már hírességek. Egy napig követtük kameránkkal az RTL híradósát, Szabados Ágit és alig bírtuk vele a tempót. 


A Cápák között két milliárdos befektetője, Balogh Péter és Balog Levente bármennyit költhetnének nyaralásra, luxuspihenésre, mégsem teszik. Péter jelenlegi és volt feleségével, és összes gyerekével is szervez utazásokat. Levente nem bízza a véletlenre, húsz éve szinte ugyanazokra a helyekre jár vissza.


Istenes Bence pedig bevallotta: összeházasodott gyerekkori szerelmével, és barátai is kipróbálták a teaszeánszot. Villámkérdésekkel bombáztuk a Tehetség első látásra műsorvezetőjét.


Imádunk kérdezni, ezért ByeAlex-et is kifagattuk. Elmondta, hogy minden fel tudja bosszantani, de szereti, ha pénz érkezik a számlájára.


„Nem vagyok még túl a történéseken, azt gondolom, hogy a gyászidőszak még bőven tart.” – mondta Berki Krisztián özvegye a Reggeliben, aki az elmúlt hetek megpróbáltatásairól mesélt a műsorvezetőknek.

Természet

Talán senki nem gondolta volna, hogy eljön az a pillanat, amikor folyók száradnak ki Magyarországon. Ez már a klímaváltozás hatása, noha itt közvetlen emberi közbenjárásra is szükség lehetett. Az aldebrőiek szerint a Tarna folyóra egy illegális gátat épített egy helyi borászat, hogy az így felduzzasztott vízzel öntözzék a szőlőket. Erről hosszú cikket is írtunk.


A kánikula az állatvilágot is súlyosan veszélyezteti, van olyan gólyafióka, ami már nem bírta tovább az éhezést, inkább kiugrott a fészekből.


Lehet a Hawaiinál megvadult barátfóka is csak a klímaváltozás veszélyeire akarta felvíni a figyelmet, mikor egy emberre támadt.


Maradjunk még egy picit Hawaiinál. Ha nem tudja eldönteni hová menne nyaralni, talán segíthet ez a videó, amiben ismert emberek mesélnek nyaralási szokásaikról.


Nyitókép: Orbán Viktor: Fischer Zoltán / MTI

#Belföld#Videó#szabados ági#gáspár laci#orbán viktor#fajelmélet#istenes bence#tusnádfürdő#byealex#rezsi#energiaár#fluor tomi#berki mazsi#lil g#ma

Címlapról ajánljuk