Belföld

A MÁV arra kéri az utasokat, hogy ha nem muszáj, inkább ne üljenek vonatra

rtl.hurtl.hu

2022. július 22. 11:56

A hőség miatt fennakadások lehetnek, szükség esetén sebességkorlátozást is bevezethetnek.

Fennakadást okozhat a rendkívüli hőség a vasúti közlekedésben, akár nagyobb késések is lehetnek – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A kánikula miatti hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben „káros anyagfeszültség” keletkezhet, a MÁV ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatot, méri a sínhőmérsékletet. 

Szükség esetén sebességkorlátozásokat vezet be, amelyek hosszabb menetidőkhöz vezethetnek 

– közölte a vasúttársaság.

Hozzátették: egyes térségekben és vonalakon akadozhat a forgalom, akár nagyobb késések is kialakulhatnak, amikor a csatlakozásokat sem tudják tartani.

A vasúttársaság ezért arra kéri utasait, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, és ha mégis így tesznek, feltétlenül tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál vagy a Mávdirektnél.

Kitértek arra is, hogy a MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak.

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között Budapesten, a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet.

Az RTL Híradó riportja:

Nyitókép: A sín hőmérsékletét mérik egy mágneses hőmérővel a Rákosrendező vasútállomáson – Fotó: Máthé Zoltán/MTI

#Belföld#máv#vonatközlekedés#vasút#hőség#kánikula#menetrend

Címlapról ajánljuk