Belföld

Orbán Viktor kövér fizetésemelést, minisztere válogatott sértéseket, az angol válogatott méretes zakót kapott

rtl.hurtl.hu

2022. június 18. 16:05

Véget ért A Konyhafőnök legendákat felvonultató évada, járványszerűen terjed a fiatalok körében az Elf Bar, Baló Györgyre emlékeztünk. Ezek voltak a hét videói. 

Szilágyi Roland azon kevesek közé tartozott, aki ügyvédként rálátottBerki Krisztián pénzügyeire, barátként pedig magánéletére. Berki Krisztián egykori jogi képviselője csak a Fókusszal tett kivételt, és tisztázta a celebről felröppent híreket. Szerinte nem igaz, hogy csak adósságot hagyott a családjára, mert Berkinek ugyanolyan tartozásai voltak, mint egy normál embernek. 


A Fókuszban Szabó Zsófiék szakítása is ismét téma volt a héten, mégpedig azért, mert Shane Tusupot máris egy titokzatos nővel fotózták le a héten, heves csókolózás közben. Hogy az edző tényleg továbblépett-e, azt természetesen nem tudjuk, a riportban arra kerestük a választ, hogy mennyi idő kell egy szerelmi csalódás után ahhoz, hogy beleszeressünk valaki másba. 


Baló György a héten lett volna 75 éves, a legendás televíziós újságíró több mint három éve hunyt el. A Fókusz riportjában egykori kollégái, pályatársai emlékeztek rá, és arra a szellemiségre, amit egész életében képviselt.


Noha Orbán Viktornak legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint egyetlen forint megtakarítása sincs, ez talán a jövőben megváltozik, hiszen kétmillió forinttal többet vihet haza havonta, összesen bruttó 4,8 millió forintra hízik a fizetése. Fizetésemelését a miniszterelnök maga is megszavazta, azzal érvelnek, hogy Orbán Viktor az egyik legkevesebbet kereső kormányfő az Európai Unióban. 


A kormány érvelésére a Pedagógusok Szakszervezeténél is felkapták a fejüket, és arra figyelmeztettek, hogy a magyar pályakezdő tanárok fizetése az unió 27 tagállama közül a 26. legalacsonyabb, náluk csak a bolgár kollégáik keresnek rosszabbul. Pintér Sándor eligazítása szerint ráadásul a kormányfővel szemben ők egyelőre nem is reménykedhetnek fizetésemelésben. 


Mindeközben szokatlanul heves nyilatkozatháború tört ki az extraprofitadó miatt a kormány és a Ryanair között. A legnagyobb hazai forgalmat bonyolító légitársaság vezetője egy interjúban féltucatszor nevezte idiótának vagy ostobának Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, aki szerint elfogadhatatlan a Ryanair-vezér stílusa (a paprikás nyilatkozatairól is ismert Michael O'Learyről itt írtunk bővebben). Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint az elmérgesedett viszony kevesebb külföldi utashoz és egyre kevesebb budapesti fapados járathoz vezethet.


0:4 – ezt tovább nem is kell részletezni, mindenki tudja, mire gondolunk. A magyar fociválogatott a legendás 6-3 óta először diadalmas Angliában, ilyen eredményre pedig egészen biztosan senki sem számított. Az RTL-nek korábbi válogatott labdarúgók nyilatkoztak a wolverhamptoni csodáról, egyikük csak azt sajnálja, hogy annak idején neki ilyenben nem volt része. 


Újabb veszélyes őrület terjed a fiatalok körében. Az Elf Bar-ként vagy manórúdként elhíresült eldobható elektromos cigaretta Zacher Gábor szerint egy új járványnak tekinthető. Igazából nem tudjuk, mi van benne, de roppant népszerű a kamaszok körében. Az ügy komolyságát mutatja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közös sajtótájékoztatót tartott a héten a témában, és látványos videót is nyilvánosságra hozott a NAV, ahogy egy 17 ezer darabos, Kínából érkező szállítmányt lefoglalnak, a tulajdonosát pedig letartóztatják. 


Két klippremier is nagyon érdekelte a héten olvasóinkat. Josh és Betti a Delta együttessel hozott közös dalt: 


Szegedi Fecsó barátnője, Géczi Bea – művésznevén Blondie – pedig G.w.M oldalán debütált előadóként:


Hosszú küzdelem után győztest hirdettek A Konyhafőnök idei, legendákat felvonultató évadában. Luca és Patrik remegve várták, hogy a zsűri győztest hirdessen, végül Patrik vihette haza a tízmillió forintot. 


A finálé előtti napokban Thomas Anders, a Modern Talking egyik tagja volt az adás sztárvendége. A Reggeliben A Konyhafőnök séfjei elmondták, hogy mit jelentett nekik az énekes jelenléte, mint kiderült, Rácz Jenő rajongója az együttesnek, Zé pedig Thomas Anders haját irigyli.


A döntő előtt azt is megmutattuk, hogy hogyan telik A Konyhafőnök zsűrijének egy napja. Milyen rutin szerint megy végig egy-egy konyhafőnökös forgatás? Mit csinálnak a szünetekben? Hogyan készülnek fel a legkeményebb kihívásokra?


Nyitókép: Bukayo Saka angol labdarúgó a Magyarország elleni mérkőzésen, 2022. június 14-én. Fotó: Marc Atkins/Getty Images

 

#Belföld#A Konyhafőnök#elf bar#berki krisztián#shane tusup#extraprofitadó#foci#magyar válogatott#orbán viktor#ma

Címlapról ajánljuk