Belföld

Pintér Sándor zárt körű eligazítást tartott, rossz híreket közölt a humánszférával

rtl.hurtl.hu

2022. június 17. 6:50

A miniszter azt mondta, a hozzá tartozó területek mindegyikének vannak megoldásra szoruló bérproblémái, ám ezek orvoslásáról szerinte akkor érdemes majd beszélni, ha már kiderült, van-e mit szétosztani.

Csaknem ötórás zárt körű állománygyűlést tartott tegnap Pintér Sándor belügyminiszter, aki egyebek mellett az egészségüggyel kapcsolatos terveit ismertette – írta a Népszava. A közszolgálati egyetemen tartott fórumon részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, akit Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is elkísért.

A csaknem 500 fős hallgatóságból többen is azt mondták a lapnak, hogy miniszter szavaiból számukra az derült ki: 

idén további béremelésre nem, csak új ágazati stratégiára számíthatnak a belügyi irányítás alá szervezett egészségügyi dolgozók. 

A rendezvényen külön figyelmeztették a hallgatóságot, hogy tilos hangfelvételt készíteni és fotózni. 

Pintér Sándor beszédében egyértelművé tette, hogy pontosan tudja: a hozzá tartozó területek mindegyikének vannak megoldásra szoruló bérproblémái, ám ezek orvoslásáról szerinte akkor érdemes majd beszélni, ha már kiderült, van-e mit szétosztani. Az is elhangzott, hogy

az orvosi bérek jövő évben esedékes további 10 százalékos emelését az intézményvezetők fogják szétosztani teljesítményarányosan.

Az évek óta betöltetlen praxisok problémáját, egyebek mellett a praxishatárok módosításával, illetve ahol lehet, ott a körzetek összevonásával orvosolná. Van olyan terv is, miszerint a háziorvosi ellátás fenntartói feladatai az önkormányzatoktól az államhoz kerülnének. 

Orbán Viktor kormányfő egyebek mellett a következő négy-tíz év, Magyarország mozgásterét meghatározó kül- és belpolitikai körülményeket ismertette.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

 

#Belföld#pintér sándor#belügyminiszter#orbán viktor#humánszféra#egészségügy

Címlapról ajánljuk