Belföld

Orbán Viktornak továbbra sincs megtakarítása

rtl.hurtl.hu

2022. június 2. 6:50

Egy árva fillér se. De Varga Mihály vesz egy százmilliós balatoni úszómedencés házat.

Mint arról Orbán Viktor év elején közzétett, 2021-re vonatkozó vagyonnyilatkozata alapján beszámoltunk, a miniszterelnöknek már nincs adóssága, de megtakarítása sem. Mint írtuk, se autója, se értéktárgya legalábbis a tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozat szerint, és ajándékot sem kapott a képviselői munkájával összefüggésben.

A legfrissebb, június 2-án közzétett, immár az idei évre vonatkozó képviselői vagyonnyilatkozok szerint a kormányfő felcsúti háza és XII. kerületi lakása változatlanul megvan, utóbbinak továbbra is felerészben tulajdonosa. Miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíján kívül más juttatást vagy ajándékot az idei vagyonnyilatkozatában sem tüntetett fel, megtakarítása továbbra sincs – írja a Telex.

A  friss vagyonnyilatkozatok alapján a lap azt írja, hogy Varga Mihály megveszi azt a százmilliós értékű balatoni úszómedencés házat, amit havi 150 ezerért bérel már egy ideje. Mint megjegyzik, Varga Gyenesdiáson bérel egy 204 nm-es nyaralót – és egy hozzá tartozó 42 nm-es garázst. Az Átlátszó kiderítette, hogy a ház egy olyan cég tulajdonában van, amelynek tulajdonosa számos közbeszerzést nyert el korábban más cégeivel. 

Rogán Antal vagyona mindössze 154 ezer forinttal csökkent az elmúlt öt hónapban. Január végi vagyonnyilatkozatához hasonlóan most is 616 millió forintja van takarékbetétben, de még nem kapta meg idén a jogdíjat a találmánya után, amely tavaly 408 millió forintot hozott a konyhára.

Kövér Lászlónak most félmillióval kevesebb megtakarítása van, mint január végén, amikor 5 millió forintja volt a bankban, de  már csak 9 millióval tartozik. Továbbra is megvan a szigetszentmiklósi háza és a Skoda Suberb autója.

Navracsics Tibor 2021-ben vett egy 1661 négyzetméteres építési telket Rigácson, Lázár János azonban idén még nem vett új földeket, de tavaly 35 hektárnyi szántót vásárolt Hódmezővásárhelyen. Eközben Szijjártó Péter értékpapírokban elhelyezett megtakarítása 174 ezer forinttal gyarapodott az elmúlt öt hónapban, és 3,611 millió forinttal több van ma a bankszámláján, mint januárban. Több mint 13,58 milliót tart a bankban és szüleinek továbbra sem fizette vissza a kölcsönt, 30 millió forinttal tartozik nekik.

Kocsis Máté friss vagyonnyilatkozatában 34,5 millió forintnyi megtakarításról tudott beszámolni, ami 3,5 millióval több, mint amit január végén írt be. 

Gyurcsány Ferencnek továbbra is tartoznak 42 millió forinttal, és van egy 446 milliós követelése „lakásvásárlás foglaló és előleg” címén. A banki hitele már csak 59,9 millió forint. Jakab Péter, vagyonnyilatkozata szerint továbbra is feleségével és három gyermekével él egy háztartásban, és továbbra is felerészben tulajdonosa annak a 106 négyzetméteres miskolci lakásnak, amit 2007-ben vettek – írja a lap.

Fekete-Győr András 2018-ban a II. kerületben vett egy 43 négyzetméteres lakást, amit 155 ezer forintért ad ki havonta. Frakcióvezetőként új iPhone-t és laptopot kapott májusban, összesen közel 600 forint értékben.

Toroczkai Lászlónak Ásotthalmon van egy bő fél hektáros tanyája szőlővel, aminek felerészben tulajdonosa 2017 óta. Három évvel később pedig egy 0,89 hektáros szántót vett Ásotthalmon, ahol polgármester volt egészen mostanáig. Megtakarítása nincs, van viszont 5 millió forint banki tartozása, 5,5 millióval pedig magánszemélynek tartozik.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője 3 millió forintot törlesztett az elmúlt öt hónapban, de még így is közel 27 millió forintos banki tartozást írt a vagyonnyilatkozatába, és 5,5 millió forinttal tartozik magánszemélynek.

A tavalyi évre vonatkozó képviselői vagyonnyilatkozatokról itt írtunk.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

#Belföld#orbán viktor#megtakarítás#vagyonnyilatkozat#rogán antal

Címlapról ajánljuk