Belföld

HVG: Gattyán elköltött egymilliárd forintot a kampány alatt, aztán gyakorlatilag lelépett a saját pártjából a jelöltek kétharmadával együtt

rtl.hurtl.hu

2022. június 11. 14:37

A lap információi szerint az eddigi alelnök fogja átvenni a Megoldás Mozgalom vezetését, politikusképző akadémiát is terveznek alapítani.

A saját pártja helyzetértékelőjére se ment el Gattyán Görgy, a Megoldás Mozgalom elnöke, írja a HVG. A lap úgy tudja, hogy az elnök visszavonul a párt irányításától, ősszel még az elnökségről is lemond – pedig az áprilisi választások előtt csaknem egymilliárd forintot költött a saját pénzéből kampányolásra.

A pártot ezentúl valószínűleg Huszár Viktor alelnök, a Gattyán által felkarolt teqball fejlesztője, valamint Szatmári Péter viszik majd tovább. Utóbbi elmondta: a képviselőjelöltek nagyjából harmadára számítanak a továbbiakban, és három-négy olyan jelölt is akad, aki akár az európai parlamenti választáson is részt vehet.

A lap cikkéből még az is kiderült:

  • a kampány alatt roppant szigorú volt a hierarchia a párton belül, a mozgalmat gyakorlatilag teljesen felülről kontrollálták.
  • Szatmári is elismeri, hogy a „digitalizáció” önmagában kevés volt programnak, őszre új politikai üzeneteket ígér.
  • A mozgalomban maradóknak politikusképző akadémiát terveznek indítani.

Gattyán pártja mellett még Kulcsár Edina és  G.w.M. is kampányolt a választások előtt. A MeMo ekkoriban több flashmobot is szervezett, az egyik, kissé bizarr eseményről az rtl.hu is készített videót. A pártnak a hatóságokkal is meggyűlt a bajuk, és saját kriptopénzzel is nyomultak volna a választóknál. Az ellenzéki politikusok által többször „Fidesz-bábnak” titulált Gattyán György állami üzleteiről hosszabb cikkben írtunk.


Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#gattyán györgy#megoldás mozgalom#párt#jelölt#választás

Címlapról ajánljuk