Választás 2022

Kulcsár Edina elmondta, melyik párt győzte meg

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2022. március 5. 9:36

A szépségkirálynő tanulmányozta a pártok programjait. Két pártrendezvényre is elment, meggyőzték. 

Kulcsár Edina szépségkirálynő, digitális tartalomkészítő Insta-sztorijában hívta fel a figyelmet Gattyán György üzletember pártjára, a Megoldás Mozgalomra, illetve annak egyik választási ígéretére. A nemrégiben énekesnőként is debütáló Kulcsár Edina elmondta: tízes és húszas éveiben még nem foglalkozott azzal, hogy milyen támogatások léteznek, inkább a saját burkában élt. Anyaként, 30 felett azonban jobban érdekli, mi történik a világban. A videóban úgy fogalmaz:

 „Olvastam egy weboldalon, hogy nagyon jó pontok vannak. Az egyik kedvencem például az, hogy minden 14. életévét betöltött, magyar közoktatásban résztvevő fiatalnak alanyi jogon szeretnének adni laptopot, amivel a digitalizmust egy picit előresegítik, vagyis a digitális világot és ezzel ugye az oktatását, vagy a fejlődését is tudják támogatni, amit egy fantasztikus dolognak tartok. És igazából csak arra szeretnék mindenkit buzdítani, hogy ti is olvassátok el ezeket és hogy ha tudunk,  akkor tegyünk közösen ezekért a fiatalokért.” Hozzátette: tudható, hogy Magyarországon sok hátrányos helyzetű fiatal van, akiket a családjuk nem tud ellátni laptoppal, hogy így segítsék fejlődésüket.

A poszt egyebek mellett azért érdekes, mert a magyar influenszerek többsége egyáltalán nem politizál, legfeljebb nemzetközi eseményekről mondanak véleményt.

Kulcsár Edina kérdésünkre azt mondta: nem szponzorált posztról van szó, saját véleményét osztotta meg követőivel.

Egy-két éve kezdtem el jobban foglalkozni ezekkel a dolgokkal, sokat olvastam és elkezdtem nézni az országgyűléseket. Mostanáig csak finoman kommunikáltam erről, de rengeteg fiatal követ, nekik ezek főleg nagyon fontos kérdések. Sok anyuka is követ, az ígéret pedig őket is érinti, hiszen tisztában kell lenni azzal, hogy ki mit kínál. 

Hozzátette, hogy az influenszer szó magyar jelentése véleményvezér, a közösségi médiában jó, „ha olyanok mondanak véleményt, akik értelmesen meg tudnak nyilatkozni.”

A Megoldás Mozgalommal kapcsolatban kiemelte: a párt két rendezvényén is járt, személyesen győződött meg arról, hogy a jelenlévők lelkesek és elhivatottak. „Valamilyen szinten személyesen kell meggyőzni az embereket és ők meggyőzőek voltak” – mondta, hozzátéve: ahogyan az Instagramon is elmondta, korábban nem foglalkozott közéleti témákkal, de megváltozott a helyzete, édesanyaként jobban odafigyel arra, hogy mi történik a világban. A Megoldás Mozgalom pedig nem csak a személyes tapasztalatai, hanem a programpontjai miatt is szimpatikus számára annyira, hogy ezt követőivel is megossza.

Arra a felvetésre, hogy a Gattyán György pártját csalással, az ajánlóívek másolásával vádolta meg a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, elmondta:

„Olvas az ember mindent, a saját magánéletemmel kapcsolatban is olvasok sületlenségeket a médiában. A média ilyen. Nem a vádaskodások alapján akarok dönteni, független vagyok ezektől. Személyes tapasztalatokat szereztem és ez fontosabb.”

A Megoldás Mozgalom a laptopokra, illetve a digitalizáció fejlesztésére vonatkozó ígérete nem egyedi a politikában: februárban kezdődött meg 120 ezer laptop kiosztása tanulóknak és tanároknak, több helyszínen kormánypárti politikusok vitték el az eszközöket az intézményekbe. Az ellenzék ígérete szerint pedig amennyiben kormányváltás lesz, minden gyereknek ingyen tabletet biztosítanának a digitális készségek fejlesztése érdekében.

Kulcsár Edina elmondta: más pártok programjait, ígéreteit is alaposan tanulmányozta, azonban a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom volt számára a leginkább meggyőző, ezért is beszélt követőivel politikai témáról. Emellett nem zárkózik el attól, hogy ha úgy alakul, más pártokról is beszéljen közösségi felületein.

El kell menni ezekre a választásokra, mert felelősek vagyunk azért, mi történik a gyerekekkel, az idősekkel. Én is azért foglalkozom ezekkel a témákkal, mert ha valakinek sok követője van, jobban fel tudja hívni erre a figyelmet. A jövőben is lesznek ilyen megszólalásaim.

A szépségkirálynő tapasztalatai szerint a hasonló, közéletibb tematikájú posztokra jól reagálnak a követői, bár a Megoldás Mozgalomról is szóló sztorijával kapcsolatos tapasztalatokat még nem összegezte. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy posztjában nem buzdított, csak saját véleményét osztotta meg azokkal, akik kíváncsiak erre.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Választás 2022#kulcsár edina#gattyán györgy#megoldás mozgalom#Belföld#választás#politika#Bulvár

Címlapról ajánljuk