Belföld

Elmarasztalták a Fidesz jelöltjét, mert laptopokat osztogatott diákoknak

rtl.hurtl.hu

2022. február 23. 6:41

Vitályos Esztert a Momentum panaszolta be.

Elmarasztalta az illetékes választási bizottság a Fidesz jelöltjét, Vitályos Esztert, miután laptopokat adott át egy szentendrei gimnáziumban – írja a 444.

A politikus, aki egyben az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, a Pest megyei 3. számú egyéni választókerületben indul a választáson. A Momentum tett ellene panaszt, szerintük ugyanis államtitkárként Vitályos Eszter nem felel annak az állami programnak a felügyeletéért vagy végrehajtásáért, aminek keretében kiosztották a laptopokat, ráadásul a programban nincs is ünnepélyes átadás. Így a párt szerint Vitályos nem államtitkári feladatkörében járt el, csak kampányolt egy iskolában, ráadásul a Klebelsberg Központ elnöke jogtalan előnyt biztosított számára azzal, hogy az átadón megjelent mellette.

 

A választókerületi választási bizottság megállapította, hogy Vitályos Eszter szereplése nem választható el a kampánytól és az őt jelölő párttól. Bírságot azonban nem szabtak ki rá, csak megállapították a jogsértés tényét.

Tevékenysége kampányidőszakban az átlagos választópolgár számára elsődlegesen politikai célú, kampánycélú megjelenésnek tűnhet, és a választópolgárok számára csak másodlagos jelentőségű, hogy államtitkári vagy országgyűlési minőségében jelent meg az adott eseményen

– áll a határozatban. A 444 megjegyzi, hogy Kiskunhalason és Szekszárdon is a fideszes jelölt osztotta ki a laptopokat a diákoknak.

Nyitókép: Facebook / Vitályos Eszter

#Belföld#választás#Választás 2022#vitályos eszter#fidesz#momentum#választási bizottság#szentendre

Címlapról ajánljuk